torstai 18. helmikuuta 2016

Tekniikkaa ja terveytuloksia

Viime viikolla agitreeneissä keskityttiin täysin tekniikkaan. Ensin Päivin treeneissä otettiin hyppytekniikka harjoituksia, joissa Disa pärjäsi aika hyvin, lisäksi meille harjoituksena tuli uusi käsky, eteen. Eli koira lähetettiin hyppäämään 5n esteen hyppysarjaa, jotka olivat 4n askeleen päässä toisistaan ja minä jäin n. toisen esteen kohdalle. Hyvin irtos tyttö käskyllä ja muutamaa riman pudotusta vaille hienosti meni. Täytyy joskus mennä ihan oikealle hyppytekniikkakouluttajan kurssille, ihan vaan jos opittaisiin vielä lisää tekniikkaa. Totta kai hyppyjä otettiin myös vauhdilla ja jatkettiin siitäkin vielä putkeen, jolloin mami oli myöhässä, kun Disa revitteli vauhdin kanssa.

Toisella kierroksella treenattiin keppejä. Kepeillä ei lopulta ollut kuin 2 ohjuria. Disan mielesä kepit on niin helpot, että niissäkin voi vähän revitellä, jos haluaa, eli Disa hyppäsi viimeisestä välistä kepin väärältä puolelta(jossa oli ohjuri!!!), itekseen meni kyllä oikein toisin päin. Lopulta jouduimme laittamaan kaksi ohjuria päällekkäin viimeiseen väliin, jotta saimme täydellisen suorituksen, johon on hyvä lopettaa.

Pikaiset jäähdyttelyt ja seuraavien treenien aloitus. Tällä kertaa mukana ei ollutkaan yhtään koiraa, vaan treenattiin ihan vain ihmisten kesken. Opettelimme ohjauskuvioita niin, että vuorotellen 1 oli ohjaaja, 1 koira ja 1 kommentoi tilannetta. Tämä oli todella silmiä avaava tilanne. Jos vaan mahdollista, kannattaa kokeilla! Huomasi selvästi ajoituksen merkityksen esimerkiksi vastakäännöksessä, kun siinä hetkeksi irtoaa katse koirasta. Ja linjaus(vekkaus) oli aika hassu kokemus, itse tein sen ensin ohjaajana ja tuntui että olen aivan liian pikällä, mutta kun tein saman harjoitteen koirana, oli pivänselvää mihinkä jatketaan kun suora linja omistajan vierestä hypyille. Nämä treenit järkättiin meidän kurssilaisten omasta pyynnöstä ja oli todella mahtavaa. Otetaan uusiks vielä keväämmällä :)

Alustavia terveystuloksia saatiin, kun Disa ja Demi kävi viime viikolla terveystarkeissa PäijätHämeen eläinklinikalla lonkka- ja kyynärkuvissa. Kennelliiton lausunnot eivät ole vielä saapuneet, joten palaan niihin vielä myöhemmin. Valitettavasti nämä kuvat paljasti Demillä kyynärissä muutoksia, nivelrikoa. Joten lääkärin suosituksen mukaisesti agilityn harrastaminen jää nyt pois. Ajattelin, että 1/kkssa voisi käydä senioriagilityssa, mutta viikottaiset agit jää Demin kalentrista. A ja keinu ovat todella rankkoja koiran kyynärille, myös hypyt tulee olla omaehtoisia, puominkin pysähdyksen kanssa ollaan siinä rajoilla, joten näitä on suosilteltavaa välttää.

Toistaiseksi elämme nyt hyvää elämää, johon kuuluu paljon omaehtoista liikunta, rallytokoa ja tokoa. Ilmoitin Demin rallytokon alkeiskurssille, Mirvan kanssa puhuttiin, josko tokotreenejä pidettäisiin jossain vaiheessa. Ja siis pyritään pitämään lihakset hyvässä kunnossa, liikuntaa ei missään nimessä saa vähentää, mutta kyynäriä rasittavia asioita pyritään välttämään. Terhi, Demin kasvattaja, lupasi kysellä vähän kuinka lisäravinteita tulisi käyttää tässä vaiheessa. Hyvä asia on se, että Demi ei kipuile ja on jo hyvässä lihaskunnossa, myös minulle hyvä herätys tilanteeseen, etten vain rasita häntä kontakteilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti