lauantai 28. helmikuuta 2015

Energiapakkaus.. niin hyvässä kuin pahassa..

Perheemme pikkuneiti on todellakin pikkuinen, nyt juoksujen jälkeinen karvakato on kaventanut neitiä vielä hurjasti lisää. Syö kuin hevonen ja kuluttaa kuin kaks. Pikkuneiti on tietysti Demi, Härdellin Buttercup, rääpäle. Demi on riittävän kokoinen schapeksi, mutta rääpäleeksi neidin tekee lihaksien puute ja vieraiden seurassa arkailu. Täytyy kyllä todeta, Demin löytäneen itseluottamuksensa tässä viime viikkoina. Tokoon löytyi aivan uusi rauhallisuus ja itsevarmuus ja agin esteet alkoi mennä tuosta vaan. Tätä puolta näkyy harvoin, joten tarvii olla ylpeä tytöstä.  Neiti on unelma, kun energian saa purettua oikeaan suuntaan.

Härdellin Buttercup alias Demi
Kuten monet koiran omistajat tietävat, ihanan energisessä koirassa on aina myös toinen puoli. Silloin kun itse on väsynyt tai kipeä, hyppii neiti enrgiansa kanssa pitkin seiniä. Usein lenkillä hyökkäilee Disaa ja Alicea kohti. Myös kotona hakee Alicesta painiseuraa. Demi jaksaisi touhuta aamusta iltaan. Hän piilottaa lelun kaapin alle ja alkaa haukkua, että en saa tätä. Tai vie lelun Disan tai Alicen viereen ja vinkuu, että en uskalla ottaa sitä..

Toisaalta, tämä on aika fiksua. Ulkona aitauksessa ollessa, Demi juoksee haukkumaan tienviereen, kun haluaa nukkuvasta Disasta juoksu seuraa: toimii joka kerta. Demi on myös selkeästi keksinyt keinon hyödyntää tätä; varasti Disalta luun. Kyllä, Demi hyökkäsi ikkunaan ja haukahti, Disa riensi kiireellä ikkunaan, Demi nappasi luun ja meni tyytyväisenä toiselle sohvalle sitä syömään. Disa vain jäi ihmeissään ikkunaan tuijottamaan kun ei ketään näy missään.

Demi siis harrastaa Disan tapaan tokoa ja agia. Hänen kanssa aloitettiin toko viime syksynä aivan nollasta. Edetty ollaan yksittäisissä liikkeissä, mutta ei niin pitkälle että kokeita vielä katseltais. Demi on niitä schapeja, jotka tykkää kantaa suussa esineitä, haastetta on enemmänki lelun/kapulan luovuttamisessa. Tämä myös jännittää, kun äkkiä se elokuu tulee ja säännöt muuttuu.

Pn-kehä Nokia rn 2014 vas Demi ja oikealla Disa
Agissa neiti arkaili kovasti, etenkin keinu pelästytti ihan hirveästi. Kerran suostu mennä yli, sen jälkeen ei suostunut koko keinulle. Seuraavn kerran saatiin neiti puomille kissanruoalla ja siitä se sitten alkoi; neiti rakastui kontakti esteisiin. Etenkin A:lle ryntää heti, jos mun silmä välttää. Eikä oo kissanruokaa enää tarvittu. Osaa myös jarruttaa alas tuloa ja pysähtyäkin jo käskystä.

Näyttelyissä Demi on pärjännyt hyvin. Heti ekasta junnuluokan esiintymisestä kannettiin kotiin ROP ja serti ruusukkeet ja sen jälkeenkin ollaan varasertejä saatu. Parit näyttelyilmottautumiset on jo tehty keväälle ja kesälle vähän tsekkailtu kalentereita. Kesälle on lisäksi suunnitelmissa paimennustaipumutesti, mutta palaillaan niihin sitten kun aika on kypsempi :)

Forssa kr 2014 Demin saamat palkinnot


1 kommentti: