sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Viimeinen pari uunista ulos..

Joo eli siis loppulauman esittelyä..

Alice eli Darra täydensi laummme kokonaiseksi joulun alla. Alice on aikuinen kodinvaihtaja, joka on joutunut muutamaan itsestään riippumattomista syistä. Alicesta kiinnostuin sen takia, että hän on Disan sisko ja olen siis Alicen tavannut 7,5 viikoisena kasvattajan luona. Alicen muutto meille oli nopea prosessi ja entisen omistajan kanssa sovittiin, että jos tytöt eivät tule keskenään toimeen ei kauppoja tehdä. Pääasia oli kuitenkin koirien hyvinvointi.

Tässä sitä ollaan porskuteltu tämän lauman kanssa jo pari kuukautta ja hyvin on mennyt. Alkuun oli hankalaa kun Demi ei ollut tottunut jakamaan leluja, joten niillä leikkimistä yhdessä oli harjoiteltava. Lelut olivat siis pannassa silloin kun emme itse olleet läsnä. Lenkit menivät oikein mainosti, Disa ja Alice kulkivat hihnan jakajalla ja Demi omalla hihnalla. Alicelle vaihdettiin heti lajityypillinen ruokavalio, ja ruoka maittoi jo heti ekasta illasta lähtien. Toki ruokavalio aloitettiin Terhi Tikanojan ohjeiden mukaan niin, että alkuun rv koostuu pääosin naudan mahalaukusta ja possun jauhelihasta. Mahalaukku tuntuu olevan monen koiran lemppari, ja ihmisten inhokkin, haisee meinaan todella karmealle :(

Alice on ollut kotikoirana ikänsä ja tällä hetkellä meillä jatkuu sama linja. Lievä purentavika ja juuri ja juuri riittävä säkäkorkeus on estänyt näyttelyuran, vaikka erittäin  hyvä karvan pigmentti ja muuten hyvä luusto olisi oivallinen valtti kehissä. Alicen turkkia on lyhennelty ja ajattelin, että leikataan varmaan jonkinmoista kesäturkkia typylle. Myös kesälle mietitty mahdollisia koulutuksia tai ainakin enemmän omaa perehtymistä typyn kouluttamiseen, mutta tällä hetkellä riittää kun Alice osaa istua ja odottaa sekä tulla luokse.

Laumamme tukipilari, se joka herää aikaisin aamulla lenkille ja antamaan ruokaa, hoitaa kotiin jäävät haukut, tulee näyttelyihin tueksi ja tarvittaessa myös kehään, se, joka jaksaa meidän tyttöjen oikut, se on Misi. Misi tekee tuosta vaan noutokapulan alumiinista ja rakentaa agiradan pihaan. Ilman Misiä ei olisi koko laumaa. Lyhyestä virsi kaunis; KIITOS!

Tässä samassa haluan mainita, että eilen käytiin hakeen uus lelu kotiin. Lelun tuotoksia tulee jatkossa myös näkymään täällä, kunhan opettelen sitä kunnolla käyttämään!

Pus, nam, kiitos, moi! seuraavaa tulee treeneistä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti