maanantai 23. maaliskuuta 2015

Lahti kv 22.2.2015

Viikonlopun toinen päätapahtuma oli tietenkin meille ensimmäinen iso näyttely tänä vuonna, pikkuhiljaa perinteeksi muodostuva Lahti kv. Viime vuonna se oli Demin ensiesiintyminen kehässä ja Disa sai täältä ensimmäisen SA:n.

Demin turkkikadosta ja pienestä kropasta huolimatta, lähdimme hyvillä ja luottavaisilla mielillä. Kehän laidalla seurasimme Partacollieiden arvostelua, monet sai erinomaisia laatuarvosteluita ja SA:ta tuli kovin. Sitten alkoi Schapendoekset. Tiukka linja alusta loppuun. Uroksista 2 sai erinomaisen loput oli erttäin hyviä. Yhden uroksen esittäjälle tuomari kävi kertomassa, miksi SA jäi saamatta. Nartuissa arvostelut samaa luokkaa, kaksi hyvää, 2 erittäin hyvää ja 1 erinomainen. Ei yhtään SA:ta ja näin jäi siis Rop jakamatta.

Tämän tekstin kuvat on ottanut Matti Toorikka.

Rentoa odottelua

Härdellin Braveheart

Härdellin BraveheartDemin arvotelu:
Feminine bitch, pretty head and expression. Enouhg neck, could do with more forechest and angulations in front. Needs more body and coat. Bit sloping in croup. Nice temperament. Moves easily with lovely tail. Not so good coming and going. Nuk2, eh.
Härdellin Buttercup

Härdellin Buttercup


Härdellin Buttercup


Disan arvostelu:
Pretty feminine bitch,lovely head and expression. Typical topline, nice forechest, nice spring of ribs, well angulated. Good bone, sloping croup. Moves easily with happy tail. Nice temperament! Avk1 eri.
Disa
Disa
Kehäsihteeri julisti Disan luokkavoittajaksi ja riensi kyselemään tuomarilta SA:ta, tuomari mietti, juoksutti ja mietti, tuntui kuin olisin odottanut tunnin (kello näytti ehkä vajaata minuuttia). Lopulta tuomari sanoi sihteerille ei SA:ta, ja sihteeri kysy ihmeissään uudestaan, että mitä? Joten ei SA:ta. Ainoa mikä harmitti, olisi ollut kiva tietää miksi tuomari näin päätti. 

Ihanat arvostelut ja mielestäni Demille aivan oikea "tuomio", myös Demin liike oli tällä kertaa vähän sinne päin. Jotain mielenkiintoista oli myös kehän matolla, sillä sinne vei kaikkien nenä. Disa oli ihanan rauhallinen pöydällä ja kehässä liike todella upeaa. Olen niin ylpeä! Myöhemmin kuulin kuinka Disa oli tsekannut kerran että papi on paikalla ja taas keskittynyt menemiseen. 

Innostuneena arvostelusta ilmoitin Disan uusiin näyttelyihin. Royal Canin show:ssa on tuomarina hollantilainen erikoistuomari ja Riihimäki kr:ssä on serbialainen, joka on kuulemma pitänyt Disan mallisista schapeista. Disa on normaalia rotevampi malliltaan ja tuomarit usein pitävät kevyemmän oloisista. Myös Disan paksu turkki saa hänet näyttämään raskaalta. Onneksi Disa alkaa viihtyä kehissä ja arvosteltavana, joten liikkeessä näyttää kevyemmältä ja "schapemaiselta".

Demi osallistuu vielä Tampere kv:hen, kun on kerran ilmoitettu. Sitten alkaa pieni näyttelytauko ja palataan kehiin aikaisintaan heinäkuussa erkkareihin. Alan lisätä vähän rasvaisempaa ruokaa neidille, sillä harrastukset ja mamin liikunta into on näkynyt vain Demin vyötärössä ja vaa`assa. Neidin paino on tippunut 1,5kg kahdessa kuukaudessa. Nyt aika kerätä massaa ja syödä vähän enemmän, jotta lihakset kasvaa. Neidin lihomisesta ei ole pelkoa, sillä intoa juoksemiseen riittää.

Alice oli lauantain ja sunnuntain välisen yön hoidossa. Alice on hieman arka ja pelkää miehiä, joten tässä onkin haastetta. Alice oli pelästynyt siskoni poikaa niin, että oli käynyt pikku vahinko. Täytyy siis treenata miehien kohtaamista vielä lisää. Muuten ruoka oli maittanut ja lenkit sujuneet. Ja se jälleen näkemisen into, oli niin iloinen kun kotiväki tuli hakemaan. Pusuille ei meinannut tulla loppua ja ovella oli ensimmäisenä niin, että varmasti tulee mukaan. 
Kotona kellahdettiin kaikki sohvalle ja kun minäkin sain puhelut puhuttua ja näyttelyilmot lähteen, päätin ottaa pikkupäikyt. Kellon soidessa Disa nukkui kainalossani viltin alla ja päätimme kuin yhteistuumin jättää tokotreenit väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti