torstai 5. marraskuuta 2015

Ageilua

Vähän jäänyt tää kirjoittelu, vaikka tärkeitä treenejä ollut. Viime viikolla agissa oli putken ja kontaktin erottelua, joka vaatii paljon treenejä. Kontaktit vaan on niin parhaita meidän tyttöjen mielestä ;)Putken ja kontaktin erottelun lisäksi harjoiteltiin takaa kiertoja ja japanilaista. Kolmoselta putkeen oli siis aika vaikea, mutta mitä enemmän näistä saa harjoitusta, tulee siitä itsellekin varmempi olo. Sitten kun koiran sai putkeen oli jo kova kiire mennä vitoselle. Siihen tehtiin eräänlainen sylikääntö, tosin itse sain palautettu, kun menin liian lähelle estettä. Menin itse siivekkeen taakse, jonka jouduin kiertämään jatkaessani matkaa. Japanilaista treenattiin siis A:n jälkeen. A:lle valssilla vaihto ja peruuttaen  kohti 11:ta, oikealla koira ohjataan esteelle ja vasemmalla koira mukaan siivekkeen takaa ja edelleen putkeen. Putken toiseen päähän ei niin kiire kun ekalla kerralla, sillä seuraava hyppy aika suorassa linjassa. Disan kanssa treenattiin edelleen keppejä erikseen.

"Kakaroitten" treenissä vuoro Demillä. Demiä osasin ohjatakin jo paljon paremmin, sillä typy ei karannut muistaakeni kuin kerran A:lle. Mölleissä käytettiin samaa rataa 1-6 esteitä. Demin kanssa ongelmana on tuo kädessä kiinni oleminen ja armoton nopeus. Olin siis auttamatta myöhässä vitoselta, toisaalta typy ei lähde sooloileen vaan vauhti vaan hidastuu kun en oo ajoissa paikalla. Lisäksi keppitreeniä, sitä kun ei koskaan voi olla liikaa ;)

Koska tytöt on huonoja leikkimään leluilla palkkana, niin ajattelin kokeilla kumileluja, joihin laitoin voita sisään. Nehän toimi hyvin kaikilla. Tosin tän viikon treeneissä Disa toi lelun mulle ja haki siitä palkkaa. Toki tämäkään ei huono kun ajattelee kapulaa :)

Tällä viikolla treeneissä oli koirille helppo rata, ihmisille ei niinkään. Vuorossa välistä vetoja ja serpentiiniä.Vaikeata oli juosta, kyllä juokseminen oli vaikeinta. Medikokoisen koiran kanssa nopeinta olisi mennä takaperin juosten, mutta omat koivet meni väkisinkin jotain samba-askelia :) Todella hyvä harjoitus itselle ja ohjauskäden vaihtamiseen oikeaan aikaan. JA kuten sanoin ei Disalla suurempia ongelmia välistä vedoissa tai serpentiinissä. Ongelmana oikestaan Disalla oli sooloilu. Eli muistaa radan ja muurilta menossa keinulle vaikka ohjaus ei lähelläkään sitä, no vähän hukkasin koiran ;D Joo, keinu oli taas lemppari ja sinne mentiin sitten joka välissä..

Möllitunnilla mentiin noita kolmea hyppyä ensin välistä vedolla ja sitten serpentiiniä. Allu on tosi kiinni kädessä, ei siis välittänyt edes välipalkasta vaan tuli vaan mun luokse, onneksi sentään oikeasta kohtaan. Annina taas kehui, kun on fiksu koira ja vauhtia riittää, että sit kun saadaan kädestä irti on aivan täydellinen agiin. Lisäksi vähän keinutreeniä. Siihen Allu tarviikin jarrua. Siis keinu ei pelota tasapainoista koiraa, ongelmana on nopeus ja malttamattomuus. Jos keinua ei opeta kunnolla, tämä koira tulee hyppykeinun, ihan vaan malttamattomuuden takia.. Treenattiin kosketusalustalla, jota ollaan erikseen treenailtu kotona ja nyt yhdistettiin se kontaktiin.

Että semmosta.. Olen melko varma, että mun koirat on superpäteviä näissäkin, mä vaan en oo riittävän hyvä. No, nyt on tilaukseen laitettu oma avain hallille, jotta päästään treenaileen vähän enemmän, kun ei oikein aikataulut taho natsata muiden harkkaajien kanssa. Josko kerta viikkoon ajelis omatoimitreeneihin ja samallahan voisi vähän tokoakin treenailla :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti