tiistai 20. lokakuuta 2015

Mirvan tokoo ja vapaaharkka treeniä

Mirva tuli viime viikolla tsekkaileen kuinka meillä menee tokossa ja olihan siellä ongelmia ;D Eli siis Disan kanssa kateltiin kapulatreeniä, kun kapula otetaaan suuhun heti nähdessä ja päästetään irti kun huvittaa. Ohjeena oli tähän se, että laitetaan käsi kapulan eteen ja odotetaan Disalta rauhallisuutta ja kontaktia joko minuun tai kapulaan ja kun hän on rauhallinen annetaan käsky ottaa ja käsketään Disa istumaan ja sitten irti-käsky. Tässä palkan saa vain rauhallisesta suorituksesta ja kun irrotetaan irti käskyllä. Lisäksi harjoitellaan kosketusta leukaan ja leuan alle, voi harjoitella myös erikeen ja kapulan kanssa yhdessä.

Demin seuraaminen oli kamalaa, tai siis paikkaa ei ole hänen mielestä niin justiinsa ja sitten olen kireällä hihnalla vetänyt likkaa lähemmäksi. Nyt jätetään seuruu pois ja tehdään perusasentoja ja siitä yhden askeleen seurauksia. Tehtiin treeninä sitä että lähden liikkeelle, käsken seuraamaan ja Demi vapaana, kun oikeassa kohdassa Mirva huusi palkka ja palkkasin koiran. Mutta tätä ei voi treenata ilman apparia, joten nyt vaan perusasento ja yhden askeleen seuraamista.

Allu, voi AlluAlluAllu.. Minulle murheen kryyni, Mirvan lemppari... Allulle rauhallisuutta treeniin ja sitä treenattiin nyt naksuttimella. Kun typy oli rauhallinen Mirva naksautti, (jollain kerroilla kerkesi painaan ylös ja alas) minä palkkasin. Itse voin harjoitella niin, että koira edessä, palkka kummassakin kädessä ja minä istun ilmassa (hyvää pakaratreeniä itselle ;)) ja kun Alice istuu rauhallisesti saa palkan. Vakavasti harkitsen naksuttimen ostoa, jotta kerkeän palkkaamaan tytön ennen kuin vaihtaa asentoa. Naksaushan on jo palkka itselläänkin :)

Annina pyysi meitä kanssaan treenaamaan keppejä lauantaina vapaa harkkaan ja kun aikataulut natsasi menimme tottakai. Tosin keppitreenistä ei meinannut tulla mitään. Demi häiriöherkkänä häiriintyi muun lauman metelistä ja ohjurista niin, että alkoi mököttämään. Disalla minun mennessä vasemmalla meni hyvin, oikealla ei sitten mitenkään ja Alice ei taida ymmärtää yhtään että hyppy tarkoittaa siivekkeiden välistä menoa.. Sori vaan Annina, pilattiin ainakin teiän treenit! Nyt pyysin tuota isäntää tekemään meille siivekkeet, josko saatais Allu ymmärtämään vähän paremmin ;)

1 kommentti:

  1. Ette te mitään pilanneet :) Sade ja Bolt teki sen, mitä olin suunnitellut, Bolt ehkä hieman enemmänkin. Kimepi sinne on kimpassa mennä kuin itekseen palloilemaan :)

    VastaaPoista