tiistai 20. lokakuuta 2015

Kolmosten ratatreeniä..

Maanantaina taas viikon paras päivä, kun päästiin agia treenaileen. Menimme jo ajoissa ja harjoittelimme tokoa pihassa. Tunnistin tutut kasvot vapaaharkkalaisella; Ylökkin mestiksien tuomarin ja radanrakentajan Ville Pirisjoen. Naureskeli kun tokosimme pihassa. Anninan saavuttua lähdimme lämppäileen ja hallilla odotti yllätys. Päivi tuli sanomaan: "kysy vaan jos tuntuu hankalalta tää on Villen rata, niin tää on ehkä vähän haastava" :).  Juu, rata oli kovin haastava ja sisälsi 3 kertaa kepit.

Me jätettiin kepit suosiolla väliin ja teimme muuten rataa. Tosin ohjasin erilailla kuin muut ennen keppejä. Opin paljon seuraamalla muiden treenejä ja sen takia lisäsin tuon radan keppien kanssa erikseen. Vaikeaksi väliksi osoittautui 9-12. Tai siis kuinka ohjata nuo hypyt. Ville ehdotti siihen kahta tapaa; twisti ja pakkovalssi. Twistissä ohjaus puoli vaihdetaan koiran edessä juostessa, mutta tässä ongelmana pienen pieni sekunti, kun koiraa ei näe. Pakkovalssissa ohjaajaa kääntää ohjausta koiran edessä kasvot koiraan päin, jolloin kontakti säilyy koko ajan. Nää on tämmösiä "näitä kokeillaan joskus"-juttuja ;)

Meidän treenit siis muuten samaa paitsi kepit jätettiin pois. Hahmottamisen helpottamiseksi, tein meidän ratareitin omaan kuvaan :)


Merkille laitettavia paikkoja oli putkelta lähetys 3. esteelle. Tai siis itse ohjasin vasemmalla kädellä ja tottakai Disa hyppäsi väärältä puolelta ja Disa laittaa muistiin radan niin tarkati, että on vaikea ohjata toisella kertaa erilailla. Mutta siis esteelle ohjataan koiran puoleisella kädellä, tässä tapauksessa oikealla ja koiran ponnistaessa käännetään oma rintamasuunta kohti puomia ja jatketaan ohjausta vasemmalla. Tällä kertaa putkiin irrottiin tosi hienosti, itse täytyy vaan muistaa "keilausasento" ja kevyt äänen paino. Kontakteilla pysähdyttiin upeasti, keinulla ehkä vähän liian aikaisin, mutta pysähdyttiin kuitenkin :) Minulle uutena tuli Japanilainen, eli siis (harmaalla merkityillä) puomilta peruuttaen kohti 4. oikealla  ohjataan koira selän taakse ja hyppäämään ja vasemmalla otetaan koira siivekkeen takaa ja ohjataan edessä olevaan putkeen. Täähän ei meiltä vielä onnistunut ilman apparia ja välipalkkaa, mutta nyt kun tiedän periaatteen voin apparin kanssa treenata.

Toisella kierroksella tehtiin kuutta keppiä ohjureilla. Heti kun Disa näki targetin, meni maailma sekaisin eikä meinannut jaksaa keskittyä. Mutta kyllä se sitten kun saatiin "askelluksen" oikein ajoitettua niin tuli muutama onnistunut treenikin :)

Möllitunnilla teimme sylkkäri eli sylissä kääntöä. Disan ja Demin kanssa en ole sylkkärissä koskaan onnistunut, sillä aina olen saanut ne kiertämään ympyrää, mutta nyt minulle mahdollisesti selvisi miksi; olen ollut auttamatta liian myöhässä enkä ole antanut koiralle tilaa. Annina kertoi itse myös saavansa Saden pyörimään itsensä ympäri ja välttelevänsä sylkkäriä. Joten ohjaajan roolissa Annina ei anna meidän mokata samalla tavalla. Liike haroiteltiin ensin ilman koiraa, sitten koiran kanssa ilman esteitä ja sitten esteillä. Ja hei kaikki onnistui! Vasemmalla se tuntui tosi hankalalta, mutta paljon ajatusta asialle uhraten onnistui. Nää on semmosia treenejä että voi harjoitella ilman esteitäkin kotona. Ja itse liikehän menee näin: (Koiran ollessa oikealla) Vasen käsi on ohjaus käsi, kutsutaan koiraa kohti astutaan vasen jalkaa kevyesti taakse (annetaan koiralle tilaa tulla), sitten kun koira lähellä vasen käsi ohjaa kääntymään vasemmalle samalla vasen jalka astuu vasemalle. Käsi tekee ikään kuin U:n. Ja oikealla sama homma, silloin kun koira on vasemmalla.

Toinen kierros sisälsi keppejä. Huoh. Allulle otettiin ohjureilla ja muutama kerta meni ihan kvasti, sitten tuli ohjureiden ylitystä ja alitusta, eikä meinattu millään saada onnistunutta suoitusta, mutta lopulta saatiin  yksi johon oli hyvä lopettaa. Tosin siinäkin Annina blokkas Allun hypyn jalallaan tietoisesti ja Allu jäi hämillään ja hieman loukkaantuneena katsomaan että mitä sä teit mulle ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti