maanantai 12. lokakuuta 2015

Agia

Päivi Määttä olikn tällä viikolla reissussa, joten treenasimme Anninan neuvojen mukaan. Rata oli suht peruskamaa, vaikka pieni tila sai esteiden välit tuntumaan pienilta ja kulmat vaikeilta. Kauhistelin jo aiemmin, kun rataan kuului myös kepit, joten en muita kerennyt niin kauhistelemaan. Kepit meni kyllä melko mukavasti, ja taas sain uuden asian opeteltavaksi. Eli siis Disan kanssa keppejä tehdään nyt niin, että jätän käden pois ja ohjaan jaloilla. Kun pitää mennä kepin "takaa" astun lähelle keppiä "pakottaen" Disan menemään sieltä missä on tilaa, kun pitää mennä kepin ja minun välistä astun kauemmaksi ja annan Disalle tilaa kulkea. Tuntui itsestä todella hassulta kävellä ja teatraalisen luonteeni johdosta tein sen vielä superisosti ja sitä oudommalta se tuntui, mutta toimi! :)

Annina Könösen piirros.
Sanomista saatiin Anninalta 7. esteen ohjauksesta, eli pitää kääntyä jo ennen kuin koira hyppää, jotta koira kääntyy tiukasti esteen jälkeen ja A:lle. Tilan puutteesta johtuen (2./)7. este oli samassa linjassa keppien kanssa ja lähes kiinni seinässä. Sen takia kuvasta poiketen se hypättiin erisuunnasta kuin ratapiirroksessa ja käännyttiiin valssilla.

Itselle vaikeaksi kohdaksi koin esteet 9-13, tai oikeastaan putkelta 11 eteenpäin. Hyppy vielä meni, mutta Disa meni kyllä alkuun putkeen oikein, mutta kehuin ennen puolta väliä ja pieni koira kääntyi ympäri putkessa. No, sitten tulin lähemmäksi putkea ja kun putken takana oli heti aita vastassa, pysähdyin, Disa pysähtyi myös. Monta kertaa hiottiin samaa väliä ja periaatteesta päätin, etten tee valssia tai persjättöä vaan ohjaan Disan vasemmalle kääntyvään putkeen oikealla kädellä. Annina tuli antamaan etupalkkaa putken päähän ja muutamaan kertaan typy juoksi suoraan targetille. Mutta hei, lopulta onnistui juuri kuin pitääkin, JEE. Nää on vaan näitä mitä pitää oikeesti treenata. Koiran on kuulemma tosi vaikea mennä putkeen, kun näkee etten voi juosta vierellä, ei mee koiran järkeen ihan kerrasta.

Viime viikolla kun oli Allun treenit, niin tänään pääsi Demi starttaan talvikauden. Meidän mölliryhmä treenasi "samaa" rataa, niin että treenattiin esteitä 9-15. Rataan tutustuessa mietin, että miten saan helpommin, kuin Disalla. No, päätin ottaa täysin eripuolen. Tää olis toiminut Disalla paremmin eli siis: 9.esteelle juostaan yhtä aikaa, hyppy ja siitä lähetys 11. putkelle, tosin Demi ei irtoo ihan niin hyvin, niin jouduin muutamaan kertaan juokseen pidemmän kautta putken, mutta lopulta irtoaminen onnistui. Ja kun koira juoksee putkeen jäädään 12 hypyn taakse ja vasemmalla kädellä otetaan koira hypylle ja edelleen vasemmalla putkeen. Lopun hypyt täytyy juosta yhdessä, silloin Demillä on paras vauhti. Palkkaan voisin ottaa vielä lisäksi vinkuvan pallon. Lopuksi otimme vielä pikakepit, vasemmalla meni melko hyvin, mutta oikealla ei ollenkaan. Ajattelin opettaa Demin myös askeleilla, mutta tyttö on niin kiinni kädessä, joten saas nähdä onnistuuko. Vasemmalla meni paremmin, joten jos treenaan ensin vasemmalla periaatteen ja sitten kun se osataan, otetaan oikealta..

Positiivista Demin treenistä; sehän oikeesti treenasi ja meni just niin kuin ohjasin. Viime kevääseen verrattuna hömpöttävästä kakarasta on tullut aikuinen koira hallissa <3 Kakarahan se on, mutta tietää milloin pitää käyttäytyä. Kyllä näytti tutulta seurata noiden 1,5vuotiaiden treenejä ja naurahdin ihan vaan siitä syystä, että tuo oli niin tuttu tunne, kun uhoat myydä koiran jne. Ainakin osasin helpotukseksi sanoa, että kyllä se vielä rauhoittuu.

Lämpät ja jäähdyttelyt taas isommalla porukalla, ja kyllä noi osaa ainakin vieraskoreita olla, terveisin harvoin koirat seuraa käskylläkään. Nyt mulla oli lähes koko ajan kontaktissa kaksi koiraa ja niin nätisti kävellään. Ei edes nuuhkijat haitannut. Olin kyllä tyytyväinen, kun ei tarvinnut juuri vastaantulijoillekaan haukkua ja oikeaoppisia ohituksia nähtiin. Ei tarvinnut myöskään kompata kavereita <3 Hyvää treeniä, sekä hallilla että lenkillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti