tiistai 18. lokakuuta 2016

Näyttelyitä kesältä

Blogi on olut vähän hiljaiselolla, kun aika mennyt kaikkeen muuhun. On ollut tärkeää keksiä paljon tekemistä, sillä jäimme Disan kanssa karavaanileskiksi, kun Misi lähti Demin ja Alicen kanssa lähes 3:ksi viikoksi asuntoautolla reissuun. He ajelivat Euroopan halki aina Välimerelle saakka. Reissu oli mennyt oikein hyvin, paitsi myöhemmin huomasin, kuinka valjaat olivat katkoneet Demin turkin kaulalta. Noh, pikkujuttuja ;)

Disan kanssa osallistuimme sillä välin rotumme erikoisnäyttelyyn (Nastola 3.7.). Tuomarina toimi Rob Douma, Alankomaat. Disa sai hyvän arvostelun ja vähän hämmästyksekseni myös laatuarvostelu erinomainen(ERI). Valioluokassa sijoittuminen jäi vain haaveeksi. Olen kuitenkin tyytyväinen laatuarvosteluun, sillä Disa ei ollut yhtään tuomarin "tyyppiä" ja tämä tuomari uskalsi käyttää laajaa skaalaa arvosteluissa.

Disan arvostelu:
4 years. Correct size. Slighty longer than high. Feminine head. Round brown eye. Correct bite. Thin ears. Correct neck. Nice body, light bone. Correct tail carriage. Oval feet. She moves very easily and springy.

Kun kolmas leskiviikko läheni loppuaan lähdimme ystäväni Ninnin ja hänen koirien, Saden ja Boltin, kanssa Misiä, Demiä ja Alicea vastaan Pärnuun. Pärnussa oli pitkä näyttelyviikonloppu, johon olimme koiriamme ilmoittaneet. Menimme torstaina iltalaivalla Tallinnaan ja ajelimme yötä vasten Pärnuuhun. Jännittävää reissussa riitti, sillä Sade ja Bolt olivat ensimmäistä kertaa laivassa ja navigaattori ei toiminutkaan offline tilassa. Koirat nukkuivat takakontissa häkeissä laivamatkan ja Tallinnasta Pärnuun matka sujui muistin ja kartan avulla mainiosti ;)

Olimme Pärnussa 2 ja 3n välillä yöllä, nukuimme asuntoautossa, tai siis yritimme nukkua, sillä Bolt ei ollut ihan tyytyväinen ko ratkaisuun ja valvotti meitä melkein koko yön. Perjantai päivää vietimme lenkkeillen ja hengaillen, alkuillasta oli ensimmäinen näyttely. Ryhmänäyttelyyn FCI1 luokalle ilmoitin Demin ja Ninni ilmoitti Saden ja Boltin. Haaveilimme näyttelystä 2 sertiä, mutta valitettavasti ei mennyt suunnitelmien mukaan. Demi ei antanut tuomari Noreen Harrisin edes koskea itseensä. Kielsi minua menemään kyykkyyn Demin tueksi ja ruokkimasta häntä. Toisaalta ei hän pitänyt arvostelun mukaan muutenkaan koirasta, joten vaikka olisi antanut tutkia, tuskin EH:ta kummempaa olisi saanut kuitenkaan, tuloksena siis EVA(ei voida arvostella).

Sade ja Bolt saivat molemmat EH:n.

Lauantaina leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, mutta kuinkas kävikään. Bolt sai ERI1, SA, PU1, SERT ja CACIB. Demi ERI1, SA, PN2 ja VA-CACIB. Disa ERI1, SA, PN1, SERT, CACIB
-> EE MVA, BALT MVA. ROP-kehässä Disa ROP ja Bolt VSP. Ennen RYP-kehää kävimme kaupassa ja leirintäalueella viemässä junnut autoon ja hakemassa Sade turistiksi näyttelyyn. Allu jäi lapsenvahdiksi. Misi sanoi ennen kehiä, että turhaahan sinne on mennä, kun sama tuomari rodussa kuin ryhmässä ja itsekin vähän asenteella, että pakkohan se on. Kuinkas kävikään, tuomari Viktoras Avtusko, Venäjä, sijoitti Disan RYP3. Aivan mahtava päivä.

Sunnuntaille mietin otanko Disaa mukaan näyttelyyn. Onneksi tytöt esiintyivät eri luokassa (Demi avossa ja Disa valioissa). Saimme siis aikaa odottaa Demin tuomio ja pongattua ROP-ruusuke, sillä Bolt sai ERIn, kehäkokemattomuuden ja epävarmuuden takia SA jäi saamatta, ja Demi sai samoista syistä EHn, toki Demi oli vieläkin epävarmempi, myös ravi oli huonoa. Disan esiintyminen ei ollut yhtä kaunista kuin yleensä, pokkasimme kuitenkin ERI, SA, CACIB, ROP. Ryp-kehässä ei sijoituksia herunut, tuomari sama kuin rodussa eli Beata Petkevica, Latvia.

Koirille retken kohokohta taisi olla seuraava matkakohde, sillä menimme jo ennestään tuttuun karavaanialueelle Tallinnan laitamille. Siellä haukut saivat juosta sydämensä kyllyydestä aukealla nurmikentällä. Seuraavana aamuna matkasimme kotiin, koirat jälleen autossa laivamatkan ajan me herkutellen buffassa ;)

Reissun jälkeen harjoittelimme ahkerasti näyttelyitä. Seuraavana vknloppuna suuntasimme jo seuraaviin koetuksiin, jossa minä esitin Sadea ja Ninni Demiä. Tämä siksi, että minä jännitän kovasti ja hihnaa pitkin tuntuu jännistys kaksinkertaistuvan Demillä.

Mäntsälä kr:ssä tuomarina toimi rodun erikoistuomari Rony Doedjins. Bolt sai Erinomaisen ja sertifikaatin arvoisen, valitettavasti PU-kehässä nuortenluokan koira vei voiton ja Boltin kotiintuotavaksi jäi VA-SERT-ruusuke, todella hyvin kuitenkin "meidän" pikku-ukolta :) Demi esiintyi Ninnin kanssa hienosti saaden EHn ja hienon arvostelun, jossa useita mainintoja itseluottanuksesta (tai siis sen puutteesta;)) ja kehäkokemattomuudesta. Sade oli minun esityksessä ERI1 ja SA, toki arvostelussa maininta kehäkokemattomuudesta. Koska Demin kisat olivat ohi, Ninni jatkoi Saden kanssa PN-kehään, jossa tulos 1 ja ROP-kehästäkin paras mahdollinen tulos. Sade avasi siis sertitilin ja esiintyi vielä RYP-kehässä hienosti :)

Demin arvostelu:
Needs more training. Good size and proportions but needs more self confidence in the ring. Correct head proportions. Nice eye. Good pigment. Good light bone. Good coat quality. Nice sturcture. Needs to improve on the move. Needs more co-ordination.

RYP-kehän laidalla skåålasimme Pärnun tuliaisia ja Saden ROPpia tukijoukkojen kanssa. Kiitos Terhi, Kati ja Sara sekä Henkka ja tietty Ninni!

Kotimatkalla suunnittelimme seuraavan päivän koitosta, jossa Demin ja Saden piti esiintyä peräkkäin kehässä. Tiedossa oli, että tuomari Pirjo Aaltonen on ns liiketuomari, joten päätimme esittää omat koiramme. Jännitin mielettömästi jo aamulla ja tein päätöksen, että sanon tuomarille tilanteen rehellisesti, jotta voin itse olla rennommin. Demi ravasi oikein kauniisti ja tuomarille kerroin heti mikä on tilanne. Tuomari otti asian hyvin, tutki koiran nätisti ja tarkisti uskaltaako suuhun katsoa, myös harjoitustuomari Antti Nieminen tutki koiran. Demi sai erinomaisen ja lopulta myös luokkavoitto. Tuomari antoi uuden mahdollisuuden Demille, mutta Demi väisti todella voimakkaasti. Näin ollen SA jäi saamatta. Olen todella onnellinen tästä tuloksesta, sillä voisi olla jopa hylkäävä virhe ja saimme mahtavan kokemuksen kehästä. Nyt vain lisää kokemusta ja eiköhän me yli päästä :) Sade sai ERI3. P.s. Demin siskopuoli Härdellin Kuka Muu Muka(Sinni) oli ROP :)

Demin arvostelu:

Epävarmasti esiintyvä. Sopiva luusto. Ok mittasuhteet. Hyvä kallo-osa ja kuono. Kevyt runko. Hoikassa kunnossa. Hyvä ylälinja. Käyttää hyvin häntää. Hyvä sivuliike. Hyvät takaliikkeet, leveät etuliikkeet. Hyvä karvapeite.

Nyt vaan suunnitellaan uusia reissuja, mitähän kaikkee sitä vielä tänä kesänä ennättää ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti