tiistai 18. lokakuuta 2016

Rakvere National dogshow

Hain Disalle syksyllä Viron ja Baltian muotovalion arvoja ja kaipuu kehiin iski todella kovana. Disan kanssa kiertäminen olisi hölmöä ja Demin itseluottamusta tarvisi kehittää kovasti. Onneksi Annina on yhtä hullu kuin minäkin ja pian löysimme kansallisen näyttelyn Viron Rakveresta. Alkuperäinen tuomari oli Tampereella pari vuotta sitten, sijoitti Demin PN3 ja Boltille antoi myös ERI ja luokkansa 3, joten lähdimme "sertinhohde" silmissämme suunnittelemaan matkaa. Mukaan ilmoitimme myös Elopellon Enneunen, Lunan, joka lähti taistelemaan JSertistä.




Vasemmalta: Härdellin Buttercup, Karvarallin Huligaani, Elopellon Enneuni

Aikataulujen tullessa minulle tuli pieni pettymys, sillä tuomari oli vaihtunut Saija Juutilaiseen. Juutilainen ei pitänyt Demistä junnuna ja mielikuvana on jäänyt, että hän pitää isoista Schapeista. Schapeja oli ilmoitettu yhteensä 6 ja arvasimme ketkä 3 meidän kanssa sinne lähtee. Demi (ja Bolt) ovat selkeästi pienempiä kuin muut kehään ilmoitetut schapet, joten lähdin Demin kanssa matkaan lähes ilman odotuksia ekalta päivältä. Demin arkuus ja epävarmuus tekee hänestä vielä pienemmän koiran kuin hän oikeasti on.

Matkamme alkoi perjantai-iltana. Ajelimme Lahteen Annina äidille, jonne veimme Saden hoitoon, haimme Lunan ja Anninan äitin auton, jonka saimme lainaan reissua varten. Illan aikana söimme ja jutustelimme puolille öin asti, sitten olikin jo kiire unten maille. Klo 04 soitti kello ja suuntasimme kohti Länsisatamaa. Ajelimme lähes yhtäkyytiä Rakvereen näyttelypaikalle.

Näyttelypaikka oli paikallisessa urheiluhallissa, jossa meidän kehä oli sijoitettu eteistiloihin ja käytävälle piti laittaa häkit. Kova ahdistus tuli pelkästä ajatuksesta tuoda koirat ahtaaseen tilaan, mutta sinne mekin vain häkkeinemme ja koirinemme tungimme. Virossa kehät menee erijärjetyksessä kuin Suomessa, Rop junior valittiin ennen avoimen luokan arvotelua, menimme siis kehään vähän liian aikaisin ja Demi juoksi niin kiireellä pois kehästä, että olin varma ettei esiintymisestä tule mitään enään sen jälkeen. Onneksi Demi kulki iloisena häntä heiluen ja pää pystyssä oikealla vuorollamme tuomaria kohti. Demi antoi hienosti tutkia itsensä ja ravasi oikein kauniisti kehän läpi. Saimme laatuarvostelun erinomainen sekä sertifikaatin arvoinen. Jatkoimme suoraan paras narttu kehään, jolloin seuraamme liittyi Luna ja toinen juniorluokan narttu. Suureksi yllätykseksi Demi valittiin PN1 ja jatkoimme vielä ROP-kehään jossa vastaamme tuli todella kaunis ja itsevarma Hollannista Suomeen tuotu Nille-uros. Demi oli VSP ja päivän rupeamme päättyi uskomattomaan ja onneliseen oloon.
Kuva Annina Könönen. 3y, nicely bodied female in beautiful condition.
Excellent angulation and feet, still loose in elbows. Feminine head and
expression, correct bite, well set neck. Beautiful coat quality. Very
easy movement, beautiful profile. Lovely tail carriage.
Lot of temperament. Eri1, SA, PN1, SERT, VSP. Saija Juutilainen, Suomi

Meillä oli ekinokokkoosilääkitys mukanamme ja tarvitsimme siis vain leiman eläinlääkäriltä. Haimme tuon leiman jo heti kehien jälkeen, jotta saamme sen ajoissa. Lääke ja leimahan tarvii ottaa vähintään 24tuntia ennen Suomeen saapumista. Sitten vain syömään ja kirjautumaan hotelliin, jonka olimme varanneet reissua varten.

Iltalenkin suoritimme ihanissa maisemissa vuorella, jolle aikoinaan rakennettu Rakveren linna. Nykyään paikka on puistokäytössä ja siellä oli erilaisia muistomerkkejä, kesäteatterilava jne. Kuvailimme koiria ja ulkoilimme hyvillä mielin.                                                                                         Lenkin jälkeen olimme valmiit päiväunille :).
Illalla lähdimme vielä kaupungille kävelemään ja suunnitelmana oli mennä ajoissa nukkumaan. Luna ei ollut meidän kanssa ihan samaa mieltä, hän nukkui yön pienissä pätkissä, jatkuvasti huomioiden hotellin ääniä. Näin meidänkin unet jäi hyvin katkonaisiksi. Aamulla oli pakko viedä koirat autoon, jotta saisimme hetken nukuttua ennen pitkän päivän alkua.

Vasemmalta: Härdellin Buttercup, Karvarallin Huligaani,
Elopellon Enneuni
Luovutimme huoneemme ennen kehiä ja siirryimme näyttelypaikalle hyvissä ajoin. Tällä kertaa tuomarina oli Valko-Venäläinen Anatoli Zhuk. Tällä kertaa koko porukkamme sai erinomaisen ja Bolt ja Demi sai lisäksi sertifikaatin arvoisen ja sijoittuivat PU/N kehissä toisiksi saaden Sertit. Näyttelypäivämme oli siis meille voitokas, sillä sertejä me tulimme hakemaan. Lähdimme matkaamaan kohti Tallinnaa, jossa söimme ja ulkoilimme vielä ennen laivalle menoa. Iltalaivalla aloimme ajatella loppumatkan jaksamista, sillä luomet jo painoivat kovasti ja matka Lahden kautta Tampereelle kuulosti todella pitkältä.. Päätimme jäädä jälleen Lahteen yöksi ja ajella                                                                                                           turvallisemmin aamulla kotiin.
Härdellin Buttercup. Excellen type. Correct expression.
Correct angulation. A bit narrow croup. movement light
and balanced. A bit narrow behind. Excellent temperament.
ERI1, SA, PN2, SERT. Anatoli Zhuk, Valko-Venäjä.

Univaje teki matkasta pitkän, vaikka tuollaisen reissun voisi tehdä useammankin kerran vuodessa. Demi ja Bolt käyttäytyivät autossa ja hotellissa hienosti, joten heidän kanssa varmasti tulee vielä reissattua toisenkin kerran, Luna saisi hieman vielä kehittyä ja rauhoittua, jotta elämä hotellissa olisi mukavampaa..;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti