keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Nollat antaa odottaa itseään

Viime viikkoina tullut otettua 5 agistarttia, kaksi ländereiden agimestiksissä Lahdessa ja kolme Tamskin kisoissa Tampereella. Mitään suurta katastrofia ei ole yhessäkään startissa tapahtunut, jotain pientä vaan huutaa. Yleisin ongelma on että kepeistä mennään vahongossa ohi, olen itse varmaan lähettämässä koiraa väärässä kohtaa. Disa tekee kepit varmasti, silloin kun lähtö on on oikea.

Lahden kisoissa ekassa startissa tosiaan kielto puomilta, hukkasin koiran sadasosasekunniksi, jolloin Disa tsekkas ratatyöntekijän, kepeiltä kielto, kun tuli taas väärässä kulmassa, lopulta vielä vitonen todella kevyeltä keinulta. Keinun uusin, koska lentokeinuja on nyt napsittu kesälläkin, joten lopulta hylly. Keinun uusinta kyllä helpotti seuravaa starttia, jossa sama keinu tultiin oikein nätisti :)

Toiselta startilta otettiin taas kielto kepeiltä ja loppuradalla olin myöhässä, joten Disa tuli hieman ohi hypystä, sain kuitenkin takaisin, hyppy oikein ja vika hyppy ja maalissa hieman yliajalla. Jälkikäteen on helppo analysoida, mutta olisin saanut Disan ohjattua lopussa paremmin toiselta puolelta, kun olisin ohjannut vasemalta ja tehnyt takaaleikkauksen renkaan jälkeen.
Tamskin kisoissa radat tuntuivat todella helpoilta ennen rataantutustumista ja niinhän ne olikin, ekalta radalta hyvin harmillinen keppien ohitus, muutenhan se meni oikein nätisti. Oikeasti pelkäsin Disan menevän ratatyöntekijää moikkaamaan, sillä hän oli sijoittunut lähes suoraan edellisen hypyn taakse, valmistauduin ottamaan Disan vastaisella kädellä mukaani, mutta Disa ei edes vilkaissut ko henkilöä :). Muuten rata oli puhdas.

Tamskin kisakamerasta klippi: A-rata, tuomari Sari Mikkilä
Toinen rata oli hypäri, jossa kepeille oli helppo ohjaus, putkesta koira valssilla mukaan ja vasemmalta ohjaus kepeille. Haastetta aiheutti loppuradalla olevat putken väärät päät ja ei-linjalla olevat esteet. Disahan meni kepit kuin vanha tekijä ja haasteellisessa kohdassa eka vaikea putki oikein, aika perus pyöritystä hyppy-putki-hyppy. Sitten tein valssin, jotta olen putken vääränpään edessä, koira hallussa, odottaa vaan seuraavaa ohjausta ja MÄ UNOHDAN RADAN!!! Aivan totaalinen black-out ja kun en muuta keksi ohjaan Disan hypylle, ja hyllyhän se tietysti tuli. Loppuradassa vielä pari hyppyä, joissa pasmat niin sekaisin, etten osaa sanoa olisiko se mennyt puhtaana jos hyllyä ei olisi tullut.

Tamskin kisakamerasta klippi: C-rata, tuomari Minna Räsänen

Kolmas rata melko samankaltainen kun ensimmäinen, muutama tiukka käännös kohta, mutta vaikeampia ratoja teemme treeneissä. Kepit olisi ollut radan kannalta helpompi ohjata oikealta, mutta itse ajattelin ottaa "varman päälle" vasemmalta.. Joo, vaikeat paikat meni hienosti, Disa oli alussa melko hidas, mutta vauhti kiihtyi kivasti. Ennen keppejä valssi, mutta taas huonossa kulmassa ja aloitti väärältä puolelta pujottelemaan. No, alusta vaan, sen jälkeen muurille takaaleikkaus ja mun muru luki radan hienosti ja lähti puomille. Puomilla ei kuitenkaan osunut kontaktiin ja siitä 5, jatkettiin kuitenkin eteenpäin ja estin putken väärän pään ja maaliin hienosti.


Tamskin kisakamerasta: B-rata tuomari Sari Mikkilä


Joo, hyllyjen määrä taitaa olla vakio, muttei se nolla kaukana enää ole. Talvikauden treenejä odotellessa, ollaan saamassa myös huippukoutsi, joka varmasti hioo meidät nollakuosiin..;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti