keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Paluu Kuttukuuhun

Blogi on elänyt hiljaista eloa viime viikot, mutta tässä taas vähän päivitystä. Demi suoritti paimennustaipumustestin hyväksytysti ja saa käyttää koulutustunnnusta Paim-T. Valitettavasti Misin kuvaamaa videota en enää löydä. Siirtäessäni kuvia koneelle, olen ilmeisesti poistanut sen (en ole kovin hyvä koneiden kanssa :)). Mutta siis olimme ryhmämme ensimmäinen, Bolt oli saman ryhmän viimeinen koira. Tottelevaisuus osio oli samanlainen kuin viimeksi. Tosin Demi kiipesi selkääni, kun tuomari Sinikka Kumpusalmi tuli jututtamaan meitä. Pikkuhiljaa typy uskaltautui rapsuteltavaksi, mutta kovin pidättyväinen oli. Kun päästin Demin vapaaksi, kulki kuten yleensäkin, tarkkailee ympäristöä, mutta pysyy riittävän lähellä ja seuraa minun eleitä. Kun kutsuin luokse, typy päätti aloittaa leikin "enpäs tulekaan luokse". Sinikan avustuksella lopulta Demi tulikin oikein kiltisti luokse. Toisien koirakoiden ohi pujoteltaessa, oli kovin kiinnostunut kaikista, mutta nätisti haisteli ja jatkoi taas matkaa. Bolt oli arvatenkin kiinnostavin ja lapset olisivat halunneet leikkiä.

Itse testi osuus meni oikein mukavasti mielestäni. Olin seurannut kuitenkin jo parinkymmenen koiran testin ja käsitykseni oli että kun koira tulee lauman perässä ja myötäilee minun liikkeitä riittää. No, olimme kulkeneet mielestäni koko testin niin, lopulta Sinikka kehoitti minut viemään Demin lauman eteen ja sieltä hän käski Demin hakemaan lauman luokseni. Onneksi Demi toimi kuin esikokeessa ja haki lauman minulle, sillä testin arvostelussa ssain kuulla, että tämä oli ainoa syy, että Demi pääsi läpi. Ihmettelin, sillä jos viimeksi ja tällä kertaa pääsi vähemmällä suorittamisella läpi, niin miksi kolmatta kertaa paimenessa olevalta koiralta, jolta testataan luontaisia paimennuskykyjä, vaaditaan esikokeen suoritusta? Läpi päästiin ja onnellinen saa olla.

Testi jäi kyllä lopulta melko toissijaiseksi asiaksi, sillä testin jälkeen lähdimme porukalla kohti Juankoskea ja samaista mökki kuin viime Kuttukuun reissulla. Mukana tälläkin kertaa siis Bolt ja Annina, lisäksi Herra H ja Sade ja meidän koko musta-valkoinen laumamme. Ilta meni syöden, saunoen ja pelaten. Aivan mahava reissu. Porukan miehillekin keksittiin mieluista tekemistä, sillä H sai tutustuttaa meidät frisbeegolfin saloihin Juankosken kentällä lauantaina.Meidät myös ikuistettiin kentän facebook-sivuille, kun sivuja ei kuulemma oltu päivitetty hetkeen. Sunnuntaina kotiin päin suunnatessamme, poikkesimme koiria ulkoiluttamaan ja hakemaan geikätköjä Sorsakoskelta. Oikein ihana viikonloppu ja saimme myös huomata kuinka Alicen luottamus miehiä kohtaan on edistynyt huimasti, Herra H oli Alicen paras kaveri koko viikonlopun :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti