tiistai 15. syyskuuta 2015

Ylökkin mestikset

Talvikauden ohjattuja agilitytunteja odotellessa, saimme helpotusta ikävään. Annina ilmoitti meille, että seuran mestikset kisataan maanantai-iltana ja onneksi minullakin oli vapaa ilta. Niinpä suunnistin paikalle Disan ja Demin kanssa. Tytöt odottivat nätisti autossa, sillä välin kun minä osallistuin esteiden kantoon ja kirpparitavaroiden hinnoitteluun. Lämmittelimme Demin ja Boltin koko porukalla ja samalla melkein myöhästyimme rataan tutustumisesta :D Kerkesimme pariin kertaan käymään radan läpi ja sit aloitettiin.

Bolt ja Demi määrättiin menemään peräkkäin putkiluokassa, niinpä menimme heti valmistautumaan ekan esteen taakse kun Bolt ja Annina riensi samalla viimeisenä esteenä toimineelta pois ja kehui hienosti mennyttä rataa. Päästin Demin pois hihnasta ja sen sijaan, että Demi olisi jäänyt paikalleen istumaan, lähti Anninan ja Boltin luokse hakemaan palkkaa ja kehuja :D Ei suostunut kiinni, vaikka reillun metrin päähän minusta tulikin. Joku neuvoi, että mene radalle, josko se lähtis perään. "Huijaus" onnistui, käskin Demin paikkaan ja itse riensin radalle ja sinnehän typy tuli innoissaan luvan saatuaan. Rataa en muista, mutta esteinä oli vain hyppyjä ja putkia. Demin  menoon olin todella tyytyväinen, vaikka hylätty tulikin, kun Demi valitsi (varmasti huonon ohjaukseni perusteella) putken väärän pään. Mutta esteet meni muuten oikeassa järjestyksessä ja teimme hommia yhdessä. Ja ylipäätään, että Demi kuunteli mua, on jo superhyvä saavutus, jos miettiin monia agitunteja :) Loppuun saakka mentiin parinkymmenen esteen rata ja sit saatiin palkka, superkehut, halit ja vielä jäähdyttelylenkki "poikaystävän" kanssa.

Disan starttia odotellessa, käytiin rallytokon alokasrataa läpi. Seurasin muutaman koirakon menoa ja lopulta uskaltauduin menemään itsekin. Tuomarina toiminut henkilö neuvoi ja ohjasi. Lopulta kritiikkinä oli vain se, kun käskin Disan makaamasta perusasentoon. Kehuja saimme kehuista ja kun Disa seurasi tosi hyvin, vaikken katsonut häntä vaan pidin pääni pystyssä. On tässä siis jotain tapahtunut viime kevään jälkeeen ;)

Mölliluokkaan tutustumisessa olin ajoissa paikalla ja varmistin itselleni kaksi putkea, joissa molemmissa "väärä" pää oli rataan nähden edessä. Tiesin, että koira pitää ottaa tosi hyvin edelliseltä esteeltä, jotta ei karkaa väärään päähän. Odottelin hyvän aikaa Disan kanssa ennen radalle pääsyä. Ja kun vihdoin pääsimme, oli Disa jotenkin aivan unessa. Meinasi tulla ekalta hypyn alta. Käskyllä onneksi peruutti ja hyppäsi yli ja ensimmäinen vaikeista putkista oli seuraava este. Sen Disa suoritti oikein, mutta hitaasti. Varmaan huokaisin liian aikaisin ja valitsin väärän puolen ohjata, Disa nimittäin valitsi suoran hyppy-putki-linjan sijaan selvästi sivussa olleen putken väärän pään ja hylättyhän sieltä sitten tuli. Annina luki mun ilmeestä, että voi vee, tästä ei tuu mitään, ja huusi että "Tsemppaa, tsemppaa, loppuun saakka!". Saatiin kyllä ihan uutta draivia, ei muuta kun koira ympäri ja takasin putkeen. Loppurata menikin tosi hienosti ja vauhdilla, myös se toinen vaikea putki. Myös A:lla pysähtyminen onnistui :)

Disan jäähdyttelyn jälkeen, kävin vielä Demin kanssa rallytokoradalla ja imuttamalla meni ihan hyvin ja sitten vielä lenkkeiltiin kimpassa Saden ja Boltin kanssa. Me lähdimme jo aikaisemmin, sillä alkoi jo pitkä päivä tuntua jaloissa ja tiistain aikainen herätys ahdistamaan. Annina jäi vielä starttaamaan Saden kanssa kisaavien radalle ja purkamaan ratoja. Onneksi kerkesimme rakentamiseen mukaan, muuten huono omatunto olis alkanut kolkuttamaan jättää toiset töihin. Mölliluokan medien palkintojen jako jäi näkemättä ja yllätyksekseni Disa oli kolmas. Kisaavat koirakot eivät voineet sijoittua ja nollia tuli niin vähän mölleiltä, että sijoituimme. Disa meni niin hitaasti alun, että en ikinä olisi uskonut senkään riittävän, mutta näköjään loppu tultiin riittävällä vauhdilla :D Hauskaa oli ja varmasti tulen viihtymään uudessa seurassa. Pian pitäisi tulla ryhmäjaotkin, toivotaan samaa ryhmää Boltin kanssa, jotta saadaan lenkki kaverit treenien päätteeksi  :).

1 kommentti:

  1. Demillä ja Disalla kummallakin ekat "kisastartit", ja loistavasti meni! Turhaan pohdit kehtaatteko osallistua :) Tosta on hyvä jatkaa etenpäin, kun saadaan talviryhmät tietoomme.

    VastaaPoista