torstai 10. maaliskuuta 2016

Liettuan voittaja ja Vilna cup

Viime viikolla lomailimme asuntoautolla Baltiassa. Kun loman ajankohta oli selvillä, oli tietysti pakko tsekata paikalliset näyttelyt ja kuinkas sattuikaan, että loman aikana oli Liettuan voittaja ja Vilnan cup. Pakkohan se oli siis tytöt sinne ilmoittaa :)

Ajelimme Vilnaan jo torstaina ja vietimme laatuaikaa kiertäen kaupunkia niin kävellen kuin autollakin. Lauantaina oli siis Liettua Voittaja näyttely, joten valmistautumisaikaa oli runsaasti. Molemmat näyttelyt pidettiin melko pienessä LitExpo-hallissa (verraten suomalaisiin hallinäyttelyihin). Disa oli yllättävän pelokas paikanpäällä ja kulki osan aikaa Misin sylissä. Ennen arvostelujen alkua, harjoittelimme kehässä, jossa Disa kulki todella nätisti, joten uskoin näyttelynkin menevän hyvin. Myös Demi meni harjoituksissa kuin vanha tekijä. Oma kehämme alkoi reilua tuntia myöhemmin, joten odottelimme suuren osan ajasta autossa.

Kehässä tuomarina toimi venäläinen Aleksandr Nikitin, joka tykkäsi molemmista tytöistä. Disa esiintyi melko hyvin Misin kanssa, Demi taas laukkasi ja seisoi koko ajan huonossa asennossa, myös hampaiden näyttäminen oli todella hankalaa, kun typy veti päänsä pois. Pikaisen arvostelun jälkeen tuomari julisti Disan 1. ja Demin 2., sen jälkeen seuraavat tulivatkin jo kehään. Itse jäin hämmästelemään, että mitäs me niin kuin voitettiin? Kukaan ei siis ilmoittanut saimmeko SA:ta tai siis tuollahan ne on niin kuin luokkasertejä. Mutta poistuimme kehästä ja minä jäin kyttäämään milloin arvostelu paperit on valmiita. Heti kun kehäsihteeri oli paperit tehnyt hyökkäsin paikalle ja tarkastin tulokset; Disa avo1, CAC(Liettuan SERT), CACIB(kansainvälinen SERT), ROP, Liettuan Voittaja 2016 ja Demi sai VARA-CACIBin (VARA-SERTejä ei siellä jaeta).

Koirat takaisin autoon ja palkintoja hakemaan. Palkintojenjako paikalla oli hieman hämmästyttävää, kun esim. Voittajatittelistä ei saanut ruusuketta tai palkintoa, mutta kyllä meille tuo tittelikin riittää :) RYP-kehää odottelimme shoppaillen ja koiria käytiin juoksuttamassa läheisellä pellolla. Menimme kuitenkin ajoissa paikalle, jos vaikka aloittavatkin ajoissa. Ei aloitettu. Junior Handler kehä venyi, ja odottelimme alueella jossa aivan tupaten täyttä ja väkeä kulki edes takaisin. Kehään kutsuttiin vain Liettuaksi ja kaikki oli myöhässä, joten kehät venyi ja venyi. Disa jaksoi melko hyvin odottaa, mutta esiarvostelukehässä alkoi jo todenteolla kyllästyä ja komensi minua. Ruotsalaistuomari kyseli meiltä ikää ja vaikutti kiinnostuneelta, varsinkin kun muilta ei kysynyt mitään, eikä edes kaikkien ravia kunnolla seurannut. Isossa kehässä kuitenkin sijoitus jäi uupumaan.

Sunnuntaina tuomarina toimi suomalainen Harri Lehkonen. Kehä oli hieman myöhässä ja arvostelu oli tarkempaa kuin edellisenä päivänä. Molemmat tytöt esiintyi paremmin, mutta itse olisin halunnut vieläkin parempaa esiintymistä. Aina Disan katsoessa minua korjasi asennon paremmaksi, mutta siinä olisi pitänyt myös pysyä. Tälläkin kertaa julistettiin Disa 1. ja Demi 2. ja taas odottelin varsinaisia tuloksia. Disa jälleen ROP, CAC,CACIB ja Vilna Cupin voitto ja yllätyksenä myös Demi sai "SA":n ja oli oikeutettu VARA-CACIB:n. Olemme Lehkosella käyneet jo aiemmin ja silloin Demi sai EH:n, joten ei ollut ollenkaan varmaa edes erinomaisesta laatuarvostelusta.

Jätimme tällä kertaa ison kehän väliin ja lähdimme ajamaan Latviaa kohti, samaiselle camping-alueelle, jossa yövyimme mennessä. Siellä ihana rauha, sauna ja koirilla tilaa juosta. Ostin koirille siipiaterian palkinnoksi. tosin Disa ja Alice katsoi siipiä ja kyseli, etteikö meille muuta ruokaa ole? Joudutaanko me ihan itse pureskelemaan nämä? Lopulta siivetkin tuli syötyä ja pääsimme luontoon iltalenkille. Olimme ainoita vieraita, joten uskaltauduimme pitämään koiria vapaana, jäljet tietysti siivoten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti