sunnuntai 1. toukokuuta 2016

SERT -> FI, LV, LT MVA

Pikkuhiljaa perinteeksi alkaa muodostua esiintyminen Lahden kansainvälisessä näyttelyssä. Ollaan nyt kolmena vuotena peräkkäin pyörähdetty siellä ja joka kerta Disa on pärjännyt hyvin. Tänä vuonna lähdettiin matkaan hiljaa toivoen, että viimeinen Suomen SERTi sieltä tulisi. Toisaalta kova toive tästä ja toisaalta suuri pelko, että jos se ei tulekaan. Tuttuja ei juuri näkynyt kehän laidalla, onneksi Annina lupasi esittää Demin ja seuraa siis riitti heidän perheestä. Disa ja Demi menivät molemmat avoimeen luokkaan, jossa ei heidän lisäksi muita ollutkaan.

Tuomari, Jorgen Hindse, Tanska, juoksutti meitä heti kaksi kierrosta ympäri ja otti Disan sitten arviointiin. Jo ennen koiraan koskemista hän kertoi, että sinulla on ihana koira ja oli aivan fiiliksissä Disasta. Arvostelusta olisin odottanut enemmän erinomaista, kun kerran ihastui koiraan todella paljon, mutta ehkä oli tämän tuomarin tyyli kirjoituttaa näin: (Disan arvostelu) Medium size, excellent head. Good eyes and ears. Good topline and tail. Well angulated. Good body. Good coat. Moves excellent. Good temperament.

Demi esiintyi siis Anninan esittämänä. Kertausharjoituksia ollaan pidetty pitkin viikkoa, jotta seisominen olisi luonnollisempaa. Ja jotain edistystä tapahtuikin, kun Demihän seisoi osan aikaa :) Kyllä siitä harjoituksella vielä hyvä tulee.
Demin arvostelu: Medium size. Feminine. Nice head. Good topline. Falling group. Good coat. Well angulated. Moves well. Good temperament.

Molemmat saivat erinomaisen ja sa:n, Disa 1. ja Demi 2. PN-kehässä siis jatkoimme. Jännitys oli sietämätöntä ja juoksutusta riitti. Demi ja nuorten luokassa esiintynyt narttu käteltiin pian pois ja 4 narttua jäi kehään, mukaan lukien Disan. Tuomari järjesti meidät uudelleen, Disa 1., juostiin yhdessä, juostiin yksitellen edes-takaisin ja ympäri. Viimeiselle yhteiselle kierrokselle lähdettiin edelleen Disan ollessa 1. ja niinhän siinä kävi että 1. paikalle meidät sijoitettiin :)

Tuomari kätteli meidät, kehäsihteeri julisti meidät PN1:ski, Sert ja Cacib. Olin aivan riemuna ja sanoin kehäsihteerille, että se oli 3. serti ja tämä lähti hakemaan MVA-ruusuketta ja -todistusta. Tuomari kysyi minulta, että tuliko hänestä valio ja vastatessani myöntävästi, hän huusi tuulettaen ja taputtaen yleisölle, että hänestä tuli tänään valio. Aika mahtava fiilis, kun halli raikaa ja meille taputetaan :)

Äkkiä laput ja ruusukkeet Anninalle ja ROP-kehään. Sielläkin juostiin ja juostiin, yhdessä ja erikseen. Ja lopulta myös kelta-punainen ruusuke toimitettiin meille, eli Disa oli rotunsa paras!!! RYP-kehästä ei paljo lapsille kerrottavaa, joten jääköön kehähehkutus tähän;) Tänään aloin selvitellä valionarvon hakemusjuttuja ja luottohenkilölle, Katille, soittaessani, kuulin, että tuomarimme Jorgen Hindse oli myös rotumme erikoistuomari! Jos hänelle oli kunnia saada valiottaa Disa, niin suuri kunnia tulla erikoistuomarin valioittamaksi. Aivan huippu, mun likka on vaan niin ihana <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti