sunnuntai 2. elokuuta 2015

Höntsätreenit

Kun Mirva ei päässyt vetään meille treenejä perjantaina, niin treffasimme Anninan kanssa sitten omin päin. Mulla koko katras mukana, vaikken koko viikkona kerennyt treenaamaankaan. Oli siis hyvä aika muistella uudelleen viime viikon treenjä ja tehdä kotiläksyjä :) Vaikken tilivelvollinen ole kuin itselleni, hävettää, kun koirat saanut yhtään treeniä viikkoon.

Onneksi, mun koirat on eripäteviä koiria, joten ei tarvinnut hävetä kuin omaa toimintaa. Vaikka treenailla ei olla keretty, typyt osas kaikki kotiläksyt erinomaisesti! Musta ei voi sanoa ihan samaa. Äänen käyttöä täytyy treenata tosi paljon, jotta ääni pysyy keveänä ja korkeana. Tarvitsen myös harjoitusta uuteen kehumis/vapautustekniikkaan. Eli siis kehut taitava tyttö, loistava tyttö, vapautus VAU ja sitten saa vasta liikkua. Mutta nämä varmasti harjaantuu ja muistaa paremmin, kun tekee enemmän. Ja lisäksi pitäisi paremmin miettiä loppuun saakka mitä tehdään, ennen kuin alan tekemään. Koirien puolesta olin siis tyytyväinen, vaikka oma toiminta ei parasta mahdollista ollutkaan.

Disan kanssa tehtiin siis edellisen viikon läksyinä "hetsaus ja kuiskaus"-harjoitusta, näissä muutama turhutuminen Disalle, mutta pääasiassa tuli kyllä nopeasti. Itse ehkä tarvisin apparia, joka rauhoittaa mua odottamaan ennen uutta käskyä :) Lisäksi jumppaa rauhalliseen tahtiin ja kapulatreeniä. Kapulatreeni Disan kanssa on edennyt niin, että saan koskettaa sekä päätä ylhäältä että leuan alta niin, ettei kapula tipu. Harjoituksen pidän hyvin lyhyenä, niin että, joka toinen kerta kosketan ja annan palkan ja joka toinen kerta irroitus käskyllä ilman kosketusta, ja ihan muutama toisto. Kun ollaan näin hyvin edetty, en halua pilata sitä liian pitkäveteisellä ja vaativalla treenillä. Lisänä seurauuta, liikkeestä maahanmenoa, paikkamakuuta ja pari luoksaria.

Demin treenissä samat hajoitteet kuin Disalla, lukuunottamatta kapulatreeniä. Demin kanssa en osaa kapulatreeniä viedä eteenpäin, joten edelleen vaan rauhoitutaan ja jätetään kapulaa rauhaan. Demin harjoitukset sujui ilman turhautumista, mutta se etu noin  pehmeässä koirassa on, kun ei ala uhoamaan kun ei heti saa palkkaa :D Demi alkaa olla kyllä taas niin ihanan mukana touhussa ja nyt kun löytyy vielä korvaa, niin se kanssa on aivan mahtavaa treenata :)

Alicelle otin samoja treenejä ja tuo "hetsaus ja kuiskaus"-treeni myös uutena, hyvin lyhyitä seuraus pätkiä ja paikkamakuu treeniä. Alicen into aivan taivaissa, tosin mä jouduin kehujen lomassa päästään parit ärräpäät, kun neiti vähän himoitsin nakkeja ;) Kapulatreeniä viime viikon tapaan niin, että kapula meidän välissä maassa ja kuonokosketuksesta saa palkna. Ongelmaksi muodostui se, että ennen kuin kerkesin palkkaamaan haistelusta, kerkesi Alice jo lyömään kapulaa tassulla. Kun odotin ja odotin, Alice vei liikkeen pidemmälle ja nosti kapulan maasta suulla! Eli siis jee!! Hän otti ihan itse kapulan maasta ja nosti ilmaan. Eihän se kauaa suussa pysynyt, mutta iso saavutus on jo tämä!

Viikko meni prosessoidessa treenejä, mutta pääasiahan on että ne asiat opitaan, tavalla tai toisella :)

Nyt me lomaillaan. Viikko ollaan laitettu autoa kuntoon, jotta voidaan lähteä Baltiaan kesälomareissulle. Valitettavasti aloin hoitaan koirien passiasioita liian myöhään, enkä saanut Alicen aiemmista rokotuksista todistusta (lääkäri lomailee) ja näin joudumme jättämään Alicen hoitoon. Disasta ja Demistä tulee nyt sitten karavaanikoiria ja onhan meillä vähän ohjelmaakin siellä tiedossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti