maanantai 15. kesäkuuta 2015

Perjantain tokoilut

Nyt tuntuu kirjoittaminen erityisen vaikealta tai ehkä Mirvan antama "analysointi"-tehtävä aiheuttaa tuskaisuutta. Mikä onkaan vaikeampaa kuin arvioida realistisesti kuinka paljon saisit pisteitä mistäkin liikkeestä. Ja nyt täytyy myöntää että uudet säännöt on lukaistu läpi, mutta ei ajatuksen kanssa niin, että tietäisin kuinka paljon mistäkin vähenee pisteitä yms. Treenivihkoon on kyllä kirjoitettu alokasluokan liikkeet ja kertoimet. Lisäksi täytyy miettiä aikatauluja kisaamiseen. Disan kanssa on mahdollista kisata tänä vuonna, myös Demillä tuntuu olevan huippuvire päällä tokossa, joten loppuvuodesta tai alkuvuodesta voisi olla täysin realistista kisata. Alicekin varmasti oppii liikkeet nopeasti, mutta riittääkö minulla ja ohjaajalla aika ja "mielenkiinto" treenata niin aktiivisesti? Joten Alicen kisaaminen jää varmaan ensi kesään.

Joo on noita aikaa Juhannustauolla miettiä ja kirjata ylös. Sain myös palautetta siitä, että täytyy miettiä valmiiksi kuvio mitä teen ja missä järjestyksessä. Eli siis kun otan palkan taskusta mietin kaiken jo valmiiksi palkkaamiseen saakka. Lisää treeniä siis mulle. Mirvan sanoin: Kyllä teistä ohjaajista vielä jotain tulee, koirathan on jo päteviä :D

Mulle mukamas oli päässä jo mitä treenataan, mutta ei taida riittää. Koiran saaminen siihen moodiin että tekee töitä ja omien estojen poistaminen saa takin oikeesti tosi tyhjäks, joten kaikki tarvii kirjottaa ylös. Itse kovasti mietin mitä muut ajattelee ja sitten kun hypin ja huudan ja tanssin  yleisellä parkkipaikalla saadakseni koiran kiinnostumaan musta ja palkkaan siis osaksi tällä, niin ei oo ehkä kaikkein helpoin tehtävä. Tai helpompaa kun ei ole yksin siellä vaan että Mirva ja Annina tekee ihan samaa, mut niin vaan treenasin samalla lailla täpötäyden kauppakeskuksen parkkiksella myös lauantaina Disan kanssa kaksin. Ja nauravat ihmiset tuotti lähinnä hyvää mieltä itsellekin.

Disa alkoi vähän hitaasti lämpiämään. Ja seuruu oli aika katastrofia, edisti ja jäi ja katteli mihin huvitti. Disa tarvii paljon harjoittelua nyt temmon muutoksissa, jotta jaksaa intensiivisemmin seurata. Ja mun pitää opetella palkkaamaan niin, että kehun ja sitten lähden peruuttaan, jotta Disa ei edistä kun annan edestäpäin palkkaa. Tää kuuluu tohon samaan, että suunnitteltavaan kuvioon. Disan tehtiin myös kapulatreeniä ja ollaan edistytty kovin. Nyt treeniä viedään pidemmälle niin, että Disa antaa koskettaa päätä, poskia tai leukaa silloin kun kapula suussa. Ja palkka siitä kun tiputtaa irti käskystä.
Treeniin tietysti kuului täällä, vierellä treenejä samaan tapaan kuin ennenkin ja luoksaria testattiin täällä käskyllä, mutta on niin epävarma siitä paikasta, että hakeutuu selvästi vielä vasemmalle. Tämä lisätään treenilistaan ja lisänä jäävät liikkeet. Kun Boltilla oli "louskutustreeni", eli siedätyshoitoa vieraan koiran läsnäoloon, Disan laitoin paikkamakuuseen. Kun Mirva haukutti Turoa treenin alkamisen merkiksi ja meidän häiriöksi, Disa nousi istumaan ja alkoi myös haukkua. Sain käskyllä takaisin maahan mutta sitten mokasin kun heitin palkan, mutta onneksi Disa noussut ylös. Sen jälkeen meni hienosti:)

Demillä tosiaan alkuun outoa käytöstä, uusia asioita oli muun muassa odottaminen ulkona häkissä ja valjaat, mutta lopulta tämä outous johtui vain janosta. Janon sammuttamisen jälkeen typy tuli kuin unelma. Perusasentoa harjoiteltiin niin että hypin ja tanssin takaperin ja saan koiran suoraksi mua kohti, siitä käännyn eteenpäin ja annan seuraa käskyn ja ennakoivan askeleen kanssa pysähdys ja palkka ja bileet jatkuu samaan malliin ( tätä samaa tehtiin Disan kanssa) ja taas samalla tavalla. Täyty kyllä pyytää Mirvaa näyttämään kuinka tää tapahtuu, ja ranteen asento tuotti hankaluuksia, mutta hienoja suorituksia saatiin. Oikeastaan kaikki samat Disalla ja Demillä, paitsi Demin kanssa kapulatreenit jäi kotiläksyiksi. Demillä kapulatreeniä käänteisesti eli niin, että pidän kapulaa Demin naaman edessä tarjolla ja kun hän rauhoittuu ja on kontaktissa muhun, saa palkan. Demun täälläkäskyä harjoitellaan nyt niin, että pidän selänsuorana ja kyykkään, jotta tulisi lähemmäksi mua. Ennen palkkausta suoristan jalat ja palkkaan ylhäältä.

Allun treeni sisälsi istu, maahan ja seiso harjoituksia, lisäksi R ja Allu alkoi harjoitella täällä-käskyä ja vierelläoloa. Ja vierellä samalla tavalla kuin muittenkin kanssa. Alicen treeniä häiritsi nyt eniten uskomaton nirsous. Onneksi olin varautunut kunnon eväin, kun nää meidän ahneet haukut on alkaneet lällätellä treeneissä. Eväänä oli agitreeneistä tuttua maksa-jauhelihapihvejä (naudan maksaa, possun j.lihaa, kanamunaa ja kaurahiutaleita), broitsun paistettuja sydämiä (tuli vähän kiire, joten ei kerennyt kuivaamaan) ja varuiksi hain vielä nakkia, jottei treenit kaadu eväiden laatuun. Ihmetykseni Demi pärjäsi ihan peruspihveillä, Disalla oli sekä pihviä että sydämen palasia ja Alicella kokeiltiin kaikkia. Lopulta nakki toimi parhaiten. Jatkossa siis kaikkea mukaan ja sekasin, jotta töistä tulee jotain. Myös aamuruokaa ruvetaan jättään väliin, niin eiköhän tää ala sujua.

Kovasti on treeniä ja nyt täytyy kaivaa ne säännötkin jostain niin päästään tutkaileen missä mennään ja mitä treenataan. Pätevät haukut on vetäneet minimitreenillä ja -lenkillä sekä supersyömisellä rentoa viikonloppua, rapsuttajia ja kerjäämisestä tulevia palkkoja on riittänyt. Myös pöydälle jääneitä eväitä pätevät haukut on hakenut omatoimisesti. Mamma ei oo jaksanut nipottaa, mut huomenna palataan normaaliin rytmiin ja yritetään vähän aktiivisemmin treenatakin. Tosin vielä ensi viikkolla työt haittaa harrastusta, mutta kyllä se loma sitä seuraavalla alkaa :) Sit maksimoidaan treenit :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti