torstai 25. kesäkuuta 2015

Tokon kotitehtäviä..

Saimme siis Mirvalta tehtäväksi miettiä mitä tuomari antaisi tällä hetkellä pisteiksi kokeessa uusilla säännöillä. Ja siis tehtävämme aikana 0 ja 5 pisteen välissäkin on pisteitä :) Pieniä asioita, mutta niin se vaan menee, että niistä rokotetaan. Ja kun on paljon pieniä asioita, yhteistulos on vähän pisteitä.

Disan pisteet ja ongelmat liikkeissä:

Paikkamakuu: 6-8 pistettä

Ongelmana mahdollinen ennakointi, saattaa mennä maahan jonkun muun käskystä (ja pahimmassa tapauksessa nousee takaisin istumaan), saattaa ennakoida pa:han nousussa.

Seuraaminen: 5 pistettä

Pa:t vinoja, kontakti saattaa tippua, käännöksissä tahdin pitäminen, edistäminen

Maahanmeno liikkeestä: 3-4 pistettä (Tässä on rokotettu kaikesta mahdollisesta valmiiksi)

Liian hidas maahanmeno, peppu voi mennä vinoon, ennakoi nousua, mami antaa jännityksessään käsimerkin.

Luoksetulo: 6 pistettä (jos vinosta pa:sta ei rokoteta)

Hidas luoksetulo/tempon/askelluksen vaihto, varaslähtö.

Noutoesineen pitäminen: 5 pistettä

Tiputtaminen ennen käskyä, koira vaihtaa asentoa.

Kauko-ohjaus: 0 pistettä

Liike hylätään jumpan takia, lisäksi koira peruuttaa.

Estehyppy: 8 pistettä

Vino pa, ennakointi hyppyyn.Demin pisteet ja ongelmat:

Paikkamakuu: 6 pistettä

Ennakoi maahanmenon ja saattaa nousta uudestaan istumaan

Seuraaminen: 0 pistettä

Väljä seuraaminen, hidas pysähtyminen, tarvii paljn palkaa, mahdollinen vino pa. Siis hyvää tässä on kontakti ja se säilyy :)

Maahanmeno liikkeestä: 3 pistettä

Väljä seuruu, hidas maahanmeno, ennakointi nousussa, liike ei pysähdy heti, "heittää lonkkaa"

Luoksetulo: 8 pistettä (jos vinosta pa:sta ei rokoteta)

varaslähtö

Noutoesteen pitäminen: 5 pistettä

Pureskelu, tarvii lisäkäskyn irrottamiseen

Kaukot : 5 pistettä

Hitaat liikkeet, tarvii lisäkäskyjä

Estehyppy: 

En voi oikein pisteyttää, kun ei olla kuin kerran testattu siivekkeellisellä agiesteellä agihallissa. Mahdollisesti ennakoi ja tulee vinoon pa:han.

Kokonaisvaikutusta on vaikea arvioida, kun ei koskaan tiedä mistä tuomari pitää. Ja vaikea arvioida tilannetta, joka on itselle täysin uusi, että onko koirat vasurilla koko ajan jne. Mutta ihan noi liikkeetkin alentaa jo niin paljon, ettei kokonaisvaikutus nosta pisteitä tarpeeksi :)

Pisteet on mietitty ennen Juhannusta ja kyllä ollaan hieman edistytty varsinkin noiden perusasentojen kanssa ja Disalla seuraaminenkin parempaa ja tullut vauhtia liikkeisiin. Toki täytyy muistaa, että neiti käy tuulella ja tämä teksti kirjoitettu hyvin menneiden treenien jälkeen :D

Ja nyt joku ihmettelee, että miksei luoksarissa rokotettaisi vinosta perusasennosta, niin kennelliiton sivuilta löytyvistä "Liikekohtaiset suoritus- ja arvosteluohjeissa" ei ainakaan mainita vinosta pa:sta.

Alicen tokot on niin alkuvaiheessa, ettei vielä pisteitä kannata miettiä, vaikka hyvin on edistynyt. Juoksut alkoi ja R ei pääse tällä viikolla tokotunnille, joten voi olla että Alicen Juhannustauko jatkuu vielä viikkon. Alicella tarvisi aloittaa kapulatreenit ja vaikuttaa olevan yhtä herkkäsuinen kuin siskonsa. Joten ensimmäisenä pitää mennä kapulakaupoille ja ostaa neidille omakapula.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti