sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Erikoisnäyttely 12.7.2015

Perjantain treenit meni vähän höntsäilyn puolelle, joten siit ei oo paljon kerrottavaa. Harjoiteltiin paikkamakuuta niin että vuorotellen käskettiin koiraa maahan ja perusasentoon. Lisäksi vähän merkin kiertoa ja seuruuta. Hyvin höllästi treenailtiin ja runsailla palkoilla. Mulla oli siis mukana vaan Disa. Saatiin yks rouva kauppareissulta seuraksi, kun tuli kyseleen ja mukaan treenaileen koiransa kanssa :)

Taas viikko meni niin vauhdilla, että koirien harjaamiset jäi eiliseen. Demillä oli mamille iloinen yllätys: viime harjauksesta varmaan kuukausi, harjaaminen kesti kaikkiaan 20min, takkuja varmaan 5 pientä eikä turkkiakaan lähtenyt juuri :) Disan harjauksesta ei oo ihan niin kauaa, mutta sieltä löytyi ihan minejä irtokarvatuppoja, joten harjaus kesti pidempään ja sai ottaa muutaman session. Tyynnyttelin itseäni, että huomenna sataa kuitenkin, niin turkki laskeutuu ja pörröisyys lähtee ennen kehää: ei satanut eikä laskeutunut turkki, kiva turkki oli kuitenkin tuomarin mielestä :)

Niin, paremmat tulokset kuin olisin edes uskaltanut toivoa! Siis onnen tunne jo siinä vaiheessa kun Demille nousi punainen eli erinomainen. Se oli jo parempi kuin viime vuotinen erittäin hyvä. Sitten luokka-arvostelussa meiät juoksutettiin 1. ja vielä SA kirsikaksi, Ei muuta kun tuuletukset ja bileet Mirvan opettamina ja koira vaihtoon.

Disa niin ikään luokkavoitto ja erinomainen kera SA:n ja aivan sekopää-bileet ja niin sieltä huudeltiinkin, että nyt se sekos ;) Siinä se jännitys alkoi vain kasvaa. Sijoituksia ei tällä kertaa pn-kehässä tullut, mutta olihan nää tiukalta erikoistuomarilta huippusaavutus mun tytöille <3

Tuomarina John Wauben, Alankomaat.

Härdellin Buttercup, Demi, Nuk1, eri, sa, va-sert

"21 months. Well developed, feminine type. Good size & proposed. Feminine head. Sufficient broad skull and muzzle. Brown eyes. Good topline. Developed in body length and depth. Well angulated. Light bone. Well muscles. Good coat on black & white. Good temperament. Well carried tail. movement suffience"

Disa Avk1, eri, sa

"3 years. Very nice feminine type. Good size, just not too long. Feminine head with broad skull. Nice expression. Ears a bit tolded. Good correct muscle, good topline. Well angulated. Well developed body. Nice coat. Nice temperament. Light bone. Well carried tail. Very nice movement."


Pelästyin kyllä ikihyviksi ja varmasti muista koko lopun ikäni, kun tuomari läksytti minua heti alkujaan kehässä. Kyllähän olen kuullut, ettei saa antaa herkkuja arvosteltaessa, en vaan meinannu saada Demiä millään seisomaan rivissä ja sitten kun sain niin palkkasin tietysti. Tuomari jylisi kovaan ääneen, että Älä ikinä ruoki koiraa, kun tuomari arvostelee, tee käsilläs ihan mitä vaan mutta älä ruoki. Silloin kun tuomari ei katso voit tehdä mitä huvittaa, mutta arvosteltaessa ei ikinä! Mutta en ruokkinut enää tuomarin nähden ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti