keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

OSKK:n FAO-treeni

Kesälomalaisena on aikaa tutkia laskelmoida, ja syksyn treenejä miettiessä osui silmään Oriveden seudun koirakerhon jäsenille avoimet treenit Hirsilän koululla. Ratana tietysti FAO:n (Finnish agility open) tämän vuotinen rata.
Suuntasimme siis Disan kanssa treenailemaan ensimmäistä kertaa ulkoradalle, ensimmäistä kertaa rakentamaan rataa ja esteitä, ensimmäistä kertaa tekemään ratatreeneissä keppejä ilman ohjureita/verkkoja..

Kun olimme saaneet radan valmiiksi tutuistuimme rataan ja minä pähkäilemään osataanko me yyhtään mitään. Treenikaverit onneksi jeesasi ja vastaili mun hölmöihin kysymyksiin, että kiitos vaan :) Disa oli ekalla vuorolla hyvässä vedossa. Alkuun oli vaikeaa sekä mulle että Disalle hakea keppien alkua, mutta kyllähän se siitä lähti sujumaan. Ekalla radalla yksi rima tippui esteeltä 11, mutta muuten meni hienosti. Hypimme 35cm esteitä, jottei tarvi koko ajan vaihtaa korkeuksia.

Nyt harmittaa ettei kuvattu jo ekaa kierrosta radalla, sillä toiselle ja kolmennella kierrokselle keppien hahmottaminen ei luonnistunut sitten millään. Ja sit kun saatiin alku kuntoon, tuli loppupuolella hama. Tässä vaiheessa alkaa näkyä jo omaa turhautumista, sillä en enää aloittanut alusta. Tästä olen kuullut että aloita aina alusta, mutta sen muistin vasta kun olin jo moka tehnyt. Disa päätti myös yhden hypyn kiertää, tai siis heittää uparit vaikka este suoraan edessä. Kieltäminen aiheutti jonkun aivan ihmeellisen maahanmenon kesken radan? Olimme harjoitelleet omaa vuoroa odotellessa kaukojenalkeita, että oisiko tästä jäänyt päälle?

Kertaalleen tultiin renkaan vierestä ja muutama hyppy vaati runsaasti suullista ohjausta ja kehua, toki nyt kun katsoo videolta pätkiä, niin huomaan miksi. Olen aivan esteen vieressä pysähdyksissä, tämä pysäyttää myös koiran, myös oma rintama suuntani on väärä. Mutta on hyvä nähdä se suoritus, jotta voi korjata virheensä. Ja tokan kierroksen eka putki ei jostain syystä vaan mennyt heti. En keksinyt mitään syytä :)


Kuva Mira Roponen

Kuva Mira Roponen

Kuva Mira Roponen
Mutta hei, parissa viime treenissä olen perään kuuluttanut kontakteihin jarrua ja nyt se löytyi joka kerta puomilta ja A:lle se jouduttiin ekalla kierroksella ottaan uusiksi, kahella seuraavalla se onnistui heti: JEE! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti