keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Valssin tehokurssi by Sami Salminen

Eilisen agitunnin rytmi oli valssi ja sitä löytyi sitten lähes joka välistä. Valssia ja persjättöä. Tuntia oli ohjaamassa vieraileva tähti Sami Salminen. Samille kerroimme heti alussa että selitä kuin idiooteille ja hermot voi olla koetuksella meiän kans. Joko hänellä on todella hyvät hermot tai pokka piti ihan äärettömän hyvin :D Ei vaan, Sami on tosi hyvä ohjaamaan ja antamaan palautetta, jota kaikki aikuisetkaan osaa tehdä.

Alkuun oli todella hankalaa ymmärtää ja yrittää muistaa kaikkea, sillä joka esteelle vaihdettiin ohjausta ja edelleen oikealla ohjaus on uskomattoman hankalaa. Toisaalta oli kiva saada hyvää palautetta esim. siitä että lopuksi osasin ohjata jo silmillä ja keholla, sekä siitä että muistin ottaa koiran mukaan esteeltä.

Disan kanssa otettiin aloitusvuorolla varmaan kaikki tehot irti ohjaajalta, kun tyhmä ei aina vaan tajua, mutta kyllähän se lopulta alkoi sujua. Vaikein osuus taisi olla kun kävin merkkaan toisen putken ja sitten keretä persjättö tekeen 7. ja 8. hyppyjen väliin ja siitä jatkaa valssilla ysille ja edelleen valssilla 10. Täytyy kyllä itseään kehua, että sain ainoana kehut, kun menin alusta asti ysin taakse. Tosin kovasti sain nuhteita, kun teen kapeita valsseja, joten taidetaan olla ihan tasoissa ;).

Demin kanssa venyteltiin ja heiteltiin palloa kun odottelimme omaa vuoroamme. Tosin, Sami ei tiennyt, että minulla on kaksi koiraa, joten Demun harjoittelu jäi aika lyhyeksi. Toisaalta, sitäkin tehokkaampi. Vaikka typy otti useampia omia kierroksia, kuunteli varmaan parhaiten loman jälkeen. Muutaman esteen pätkissä on tällä hetkellä paras tapa saada Demu tulemaan mukana. Ja pallon vinguttaminen vie vielä esteen pidemmälle. Hyviä keinoja motivoimiseen otetaan vastaan. Liian hyvä nami vie keskittymisen tekemiseltä. Lelu ei jaksa kauaa kiinnostaa, ainakaan jos sitä ei saa mennä rauhassa purkamaan. Yritetty on väsyttää ennen tuntia, mutta tuntuu keräävän vaan lisää energiaa. Huokaus, ehkä sit kun toi on kymmenen, niin alkaa tahti hidastua..

Alice jäi kodinvartijaksi, meidän treenatessa. Ja tarkistin, että ei yltä päivällä tekemiini treeninameihin, jotka jätin jäähtymään työpöydälle. Olen omistanut schapendoesin nyt 3,5 vuotta ja nyt mietin vain, että miten ihmeessä edes voin harkita jättäväni ruokaa pöydälle ja koiran kotiin? "Juu, ei yltä" ei tarkoita sitä että se jäisi rauhaan. Ja niin pellillisestä treeninameja oli jäljellä toivottavasti edes kaikki leivinpaperit keittiön lattialla. Voi olla, että ahneuksissaan vetänyt myös osan leivinpapereista. Noh, oppia ikä kaikki ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti