lauantai 16. toukokuuta 2015

Disan tokoilua

Taas ollaan aktivoiduttu tokon suunnalla Disan kanssa. Kun ei ole ollut kursseja tai Hennan schapetokoiluja, niin oli pakko siis kerätä porukkaa keiden kanssa treenailla. Ollaan nyt pari kertaa kokoonnuttu Anninan ja vierailevien tähtien kanssa yleisellä parkkipaikalla.
Parhaimman tuloksen varmasti saisi kun olisi ohjaaja, mutta kyllä näin maallikoilta ollaan saatu todella hyviä apuja. Mira, joka siis piti tokokurssia meille alkuvuodesta, muistutteli taas että ei saa päästää Disaa liian helpolla ja nyt saimme vinkkejä kapulan nouto ja pito harjoituksiin.

Treenailimme tietysti nykyisten sääntöjen mukaan alo-liikkeitä, lisäksi muutamat ruutu ja kiertämistreenit sekä tuota kapulan noutoa ja pitämistä. Mukava yllätys kun Disa hienosti muistaa nuita asioita vaikka viime treeneistä onkin aikaa jo kovin. Ja tuo kapulahan pysyy suussa jo melko hyvin, verrattuna vaikka alkuvuoteen, kun Disalle tuli "oksureaktio" kapulasta ;)

Kattelin jo tuosta vähän epävirallisia kisojakin, mutta alokasluokanpaikkoja oli yhteensä 6 ja olisimme päässeet 3. varakoiraksi. Päätin jättää väliin, kun tuskin puolet koirista peruu kokeen. Kai täytyy vaan mennä kokeilemaan. Tiedän että Disa osaa, joka toinen päivä hän näyttää sen, joka toinen päivä hän makaa edessä ja katsoo mua, että enkö mä muka oo vierellä?

Eilisten treenien perusteella eniten harjoitusta tarvitaan suoraan perusasentoon ja ennekoinnin poistamiseen. Liikkeestä maahanmeno, seisominen ja istuminen onnistuu hyvin, mutta mun tullessa takaisin koiran luo, Disa ennakoi seuraavaa käskyä. Sama juttu paikkamakuussa. Näihin vaan treeniä ja vähän uskallusta itsellekin, eiköhän tästä hyvä tule.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti