lauantai 30. toukokuuta 2015

Maailman paras perjantai!

Vihdoin tuli varmaan odotetuin perjantai ikinä :) Toiset odottaa vuosisadan bileitä, minä odotin ystäväni vetämiä tokotreenejä. Ja niin saatiinkin paljon palautetta, niin hyvää kuin huonoa. Mutta nyt on siis semmoinen olo, että kyllä meistä vielä jotain tulee :) 

Mirva sai mut ymmärtämään, että mun kauhukakara on vaan hiomaton timantti. Siis Demua yleensä vaan kritisoin, tai yritän kehua sitä kaikille muille pienimmästäkin oikein tehdystä jutusta. Mutta sen kaiken innon keskellä, löytyy se pikkutypy joka käy ihan ylikierroksilla, koska haluais miellyttää mua. Siis kun jättää Demun apparille, niin se todella palavasti haluu tulla mun luokse. Demulla perusasento on suora ja edessä istuu kanssa hyvin suorassa. Mutta se loppuuu siihen sekuntiin kun saa palkan tai tarvii odottaa, sit aletaan jumppaan (maahan-istuun-maahan) tai jotain muuta. Makuulla Demu pysyy, joten treenataan malttia sillä ja istumassa pienillä odotuksilla. Ensi kerralla Demun seuruuta harjoitellaan niin, että mä kävelen eteenpäin ja appari tulee koiran kanssa perässä ja välillä päästää oikealle kohtaa, josta siis tietysti palkkaan herkulla.

Disan kanssa perusasento vaan vinoontuu ja tämän takia aloitimme aivan alusta ;) ei vaan, siis aloitimme sillä että koira tulee eteeni istumaan suorassa ja superkehut ja palkka. Alkuhan oli siis sitä, että Disa istui mun vasemmalla puolella etuviistossa sivuttain. Tämän takia alkuun siirryin hänen eteensä silloin, kun istui suorassa. Lopputunnista onnistui jo tosi hienosti ja perusasentokin oli jo suorempi. Mirva kertoi heillä olleen Turon kanssa sama ongelma, koska treenasivat paljon yksin ja joutui itse aina katsomaan, että onko koira suorassa. Seuruusta itse mietin, että edistää niin p*rskeleesti, mutta ei kuulemma. Käännöksissä Disa liehuu ja tulee kun kerkiää :D Disa on vähän nyt tottunut liikaa vieraisiin, eikä ole niin laumapalkkautuva kuin Demi, joten ensi kerralla yritetään Disalle saada vähän draivia alkutunnista, niin että "hylkään" hänet apparille.

Yllättävää sinänsä minä sain palautetta vartalon käytöstä ;) mistähän sekin johtuu.. Eli siis selkä suoraksi ja mieluummin takakeno kuin eteenpäin nojaaminen. Demun kanssa varsinkin, koska paineistuu herkästi ja onhan se uhkaavaa kun toinen on hyökkäysasennossa. Nyt siis peilin eteen seisomaan ja hokemaan käskyjä yksikseni ja selkä suorana. Lisäksi täytyy löytää kaksi tokominää; Disan kanssa hyperaktiivinen ja Demin kanssa semipassiivinen. Myös lelukaupoille tarvii mennä ja saatiin vähän leikkikoulun alkeita. Täytyy kyllä harkita Demun kanssa leikkikouluun menoakin, jos ei kotikonstein onnistu.

Kolmantena koirana treeneissä oli Bolt, jolle leikkikoulua harjoiteltiin jo enemmän ja siis palkka taisi vaihtua herkuista patukkaan, ainakin osin. Bolt taisi kokea myös valtavan kolauksn itsetuntoon, kun ei äitille annettiin ohjeeksi vaatia enemmän ja huomionkin sai vasta kun lopetti haukkumisen häiriökoiralle ja kääntyi äitiin päin. Ei ookkaan ihan niin helppoa tää elämä enää pikku-Boltille ;)

Treeneissä aika kului siivillä, päätimme kuitenkin mennä vielä mettäilemään Mirvan ja Turon kanssa ja höpöttelemään kaikkea maan ja taivaan väliltä. Vaikka  aikaa on kulunut viime kohtaamisesta, ei taida aika muuttaa tyttöjä mihinkään; ihan yhtä pöhköt jutut edelleen :D

Demun "mitä sit tehdään"-ilme

Turo

Demu ja Disa

Turon luoksetuloa

"On se aika iso, ja kaiken lisäks melko karvaton, parempi pysyä vähän kauempana"

"Alta pois"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti